10 / 05 / 2024

Deprem bölgesinde yerinde kentsel dönüşüm için 2 günde 36 bin 825 başvuru geldi!

Deprem bölgesinde yerinde kentsel dönüşüm için 2 günde 36 bin 825 başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada deprem bölgesinde yerinde dönüşüm için iki günde 36 bin 825 başvuru geldiğini belirtti.



Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuk olduğu bir televizyon programında İstanbul'daki kentse dönüşüm çalışmaları önemli açıklamalarda bulundu. 

Verilen detaylara göre, Bakan Mehmet Özhaseki, mega kent İstanbul'un kentsel dönüşümünden deprem bölgesindeki son duruma kadar pek çok konu ile ilgili bazı bilgiler verdi.

Deprem bölgesinde yerinde kentsel dönüşüm için 2 günde 36 bin 825 başvuru geldi!

Açıklamasında deprem tehdidinin her geçen gün arttığı mega kent İstanbul ile ilgili önemli detaylar veren Bakan Özhaseki, açıklamasında kentsel dönüşüm için özel bir birim kurulacağını duyurarak 350 bin yeni konut inşa edileceğini dile getirdi. 

NTV'den Selin Gürer'in haberine göre; çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki konut yenilemeleri ile ilgili de konuştu. 

Mega kent İstanbul için kentsel dönüşümde özel bir birim kurulacağına değinen Bakan Mehmet Özhaseki, "Yani İstanbul'da bu işi biraz daha pratikleştirecek bu tür engel çıkaranları aşabileceğimiz, çok hızlı bir şekilde davranabileceğimiz, işi insanların gönlüne bırakmayacağımız bir ortama doğru getirmek durumundayız" dedi.

Şu ana kadar 1 milyon 207 bin başvuru olduğunu ve bunun 200 bin bina ettiğine de değinen Mehmet Özhaseki, en çok riskli binalardan başlayarak yarısı bizden kampanyasının sürdürüleceğini kaydetti.

Kentsel dönüşümde İstanbul için özel birim kurulacak: Rezerv alanlarda 350 bin konut yapılacak! 

180 bin deprem konutunun yüzde 90-95'i tamamlandı!

Bakan Özhaseki: Nurdağı'nda 2 bin 909 konutun inşası devam ediyor!


Geri Dön