11 / 05 / 2024

Deprem bölgesindeki arıcılara verilecek destek belli oldu! İşte detaylar…

Deprem bölgesindeki arıcılara verilecek destek belli oldu! İşte detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Arıcılar Birliği (TAB), Kahramanmaraş ve Hatay merkezli deprem felaketinden etkilenen arıcılara vereceği desteği açıklayarak arıcılara bir nebze de olsa katkı sunmaya çalışıyor. İşte detaylar…



Yardım açıklaması sektör temsilcilerince olumlu karşılandı. Bakanlığın yanı sıra TAB da depremzede arıcıların zararının karşılanması için destek vereceklerini bildirdi. TAB Başkanı Ziya Şahin, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Adıyaman'ın arıların bal üretimine yönelik çalışmaların yapıldığı yerler olduklarını aktardı.

Şahin, şöyle konuştu: “Bölgede 1,5 milyon kovan varsa, bölgedeki arıcıların yüzde 25-30 kadar zarara uğradığını söyleyebiliriz. Bunu sektöre olumsuz yansıtmamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.”

Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığının depremzede arıcılara dört kilo hibe şeker vermesini olumlu karşıladıklarını paylaştı. 5 bine yakın arının da Bakanlıkça karşılanacağının duyurulduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti: "Biz arının derdinde değiliz. Türkiye Arıcılar Birliği olarak arıyı karşılarız. Bu arıcılarımızın hayatı, evi, ocağı söndüğü için arıları sağlıklı olsa da arıcılık faaliyetlerine uzak kaldı.”

Deprem bölgesindeki arıcılara verilecek destek belli oldu! İşte detaylar…

“Bu insanlara mutlak suretle devlet eliyle yardım bekliyoruz” diyen Şahin, “Arısını yerine koyması konusunda Türkiye'deki 80 bin arıcı aile, depremzede arıcılarımıza destek olacaktır” dedi. Şahin, ayrıca bölgedeki üyelerine devletin verdiği dörder kilo şekere ek, durumu acil arıcılar için, 0,5-1 kiloya kadar kilo arı keki ek olarak şeker vererek desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Ziya Şahin, topladıkları yardımların arıcılara ulaştırılması sırasında karşılaştıkları bazı bürokratik engellerin de ortadan kaldırılmasını istedi.

Taksitlendirilen borçlar için devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı! Her şey sil baştan değişiyor!

Uzman isim, bina güçlendirmenin maliyetini çıkardı! O fiyat duyanları çok şaşırttı!

Uzmanlar peş peşe açıkladı! İstanbul’daki o ilçelerde kira fiyatları düşecek! İşte İstanbul emlak piyasasının hali!

Konutta fiyat artışı harekete geçirdi! Bankaların konut kredisi limitlerinde muazzam değişim!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön