05 / 05 / 2024

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem felaketinden etkilenen 11 kent için yeni istihdam paketini devreye sokacaklarını açıkladı. Bakan Bilgin, "Deprem bölgesinde 25 bin istihdam paketini açacağız” dedi.



Çalışma hayatının, normalleşme için önemli bir gösterge olduğunu ve üretim faaliyetlerinin başlaması için üzerlerine düşen her görevi yerine getireceklerini belirten Bakan Bilgin, şöyle konuştu: "Esnafların ticaret hayatlarının canlanması için bizim üzerimize düşen her görevi yerine getireceğiz, her problemi çözeceğiz. Zira deprem olur olmaz bölgede biz SGK üzerinde yani ilaç katılım payını, doktor katılım payını depremzede vatandaşlardan bunları kaldırmıştık. Bundan sonra da hemen kısa çalışma ödeneğini, nakdi ücret desteğini devreye aldık. İşletmelerin kendileri üretimlerine devam edememe ya da pazarlarını kaybetme ya da problem yaşama durumlarında onun şartlarını biliyorlar. Bizim İŞKUR'dan ve kurumlarımızdan zaten kendilerine bildiriliyor. Bu imkanları direkt çalışma hayatının istifade etmesi için onların önüne koyduk. Müracaatlar başladı ve şu an ödemeler yapılıyor."

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!

"İKİNCİ 25 BİN İSTİHDAM PAKETİNİ DE AÇACAĞIZ"

Bakan Bilgin, bölgedeki en önemli sorunun istihdam problemi olduğuna dikkati çekerek, "Gelir kaybı yaşamış olan ailelerin gelir sahibi yapılması. Bu konuda da ilk etapta 25 bin yeni istihdam gerçekleştirdik. Valimizin organizasyonuyla yürüyor bu istihdam projesi. Geliri olmayan aileler tespit edilerek, ikinci 25 bini de 11 kentte uygulamaya sokacağız. İkinci 25 bin istihdam paketini de uygulamaya alacağız. Yani 11 ilimizin normalleşmesi, ekonomik hayatın normale geçmesi, yeniden başlangıcı teşvik edecek bütün tedbirleri alıyoruz. Bu konuda da hiçbir sınır tanımadan her ihtiyacı karşılamayı görev biliyoruz" dedi. 

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

EYT’liler emekli olur olmaz 10 bin TL alacak! Bu parayı almayı sakın unutmayın!

İstanbul jeoloji haritası paylaşıldı! Evinizin altında fay hattı var mı, yok mu? Tıklayıp öğrenin!

Geri Dön