02 / 05 / 2024

Deprem enkazı alanında poz veren Itır Esen'e tepki!

Deprem enkazı alanında poz veren Itır Esen'e tepki!

Manken Itır Esen depreme farkındalık yaratmak için kameralar karşına geçti. Enkaz üzerinde poz veren Esen'e tepkiler yağdı.



Miss Turkey 2017 yarışmasıyla adından söz ettiren Itır Esen, sosyal medyada olay yarattı. Yeşilçam oyuncusu Itır Esen’in kendisiyle aynı adı taşıyan yeğeninin deprem enkazı görünümlü bir mekânda poz vermesine tepki yağdı. Kartal Belediyesi ve AKUT Vakfı “Tehlikenin farkında mısın” sloganıyla depreme dikkat çekmek için bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Eleştirilerin ardından sildi

Hürriyet'te yer alan habere göre; proje için 10 erkek ve 10 kadın model ünlü modacıların tasarımlarıyla poz verdi. Bu modellerden biri de Itır Esen oldu. Bir enkaz üzerinde şık bir elbiseyle kameralar karşısına geçen Esen, çekimden bir videoyu da kendi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladı. Eleştiri oklarının hedefi haline gelen ünlü modelin bu paylaşımının altına ‘Böyle ‘farkındalık’ olur mu?’, ‘ne yaptığınızın farkında mısınız’ gibi binlerce olumsuz yorum geldi.

Deprem enkazı alanında poz veren Itır Esen e tepki!

ENKAZ DEĞİL KARTAL’DA YIKIK BİR BİNA

Olumsuz eleştiriler sonrasında Esen paylaştığı videoyu kısa süre içinde sildi. Gelen tepkilerin ardından yapılan açıklamada çekimin deprem enkazında değil Kartal’daki yıkık bir binada gerçekleştiği ifade edildi. 


Geri Dön