30 / 04 / 2024

Deprem konutlarının tamamı 2025 Eylül'de teslim edilecek!

Deprem konutlarının tamamı 2025 Eylül'de teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, binlerce depremzedenin beklediği müjdeyi verdi ve deprem konutlarının tamamının teslim tarihini açıkladı. İşte o açıklama..



6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde, 11 ilde büyük yıkım yaşandı, binlerce bina yıkıldı ve 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremlerin ardından 11 ilde, depremzede vatandaşların evlerine kavuşmaları için ihya çalışmaları başladı, konut inşaatları hızla devam ediyor. Bazı bölgelerde deprem konutlarının teslimleri yapıldı. 

Binlerce depremzedenin beklediği bir son dakika müjdesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki verdi. 

Deprem konutlarının tamamı 2025 Eylül de teslim edilecek!

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Mehmet Özhaseki, deprem konutlarının tamamının teslim tarihini sosyal medya hesabından açıkladı. 

Mehmet Özhaseki, söz konusu paylaşımında "Depremden etkilenen kentlerimizde, konutlarımızın tamamını 2025 senesinin eylül ayına kadar tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı. 

Özhaseki, son dakika açıklamasında çabalarının, önceliklerinin ve işlerinin deprem bölgesini bir an önce ayağa kaldırmak olduğunun altını çizdi. 

Deprem konutlarının tamamı 2025 Eylül de teslim edilecek!

Bakan Mehmet Özhaseki, "Deprem bölgesindeki çalışmalarımızı detaylı bir şekilde ele aldığımız bir toplantı gerçekleştirdik. Depremden etkilenen kentlerimizde, 76 bin konutumuzu teslim ettik; sene sonuna kadar 200 bin konutumuzu teslim etmiş olacağız" açıklamasında bulundu.

Bu çerçevede afet konutu ve köy evlerimizin yapımının da hızla sürdüğünü aktaran Bakan Özhaseki, "Tamamladığımız konutlarımızı da hak sahiplerine etap etap teslim ediyoruz. Kentlerimizin ihyasını sağlayacak altyapı çalışmalarımızı da aynı titizlikle devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Vatandaşların bir an önce bekledikleri evlerine kavuşması, kentlerin eski canlılığını kazanması amacıyla tüm güçleriyle, durup dinlenmeden çalıştıklarına dikkat çeken Özhaseki, 2025 Eylül'de tüm anahtarların teslim edileceğini belirtti.  

Deprem konutlarının tamamı 2025 Eylül de teslim edilecek!

Son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Kahramanmaraş merkezli depremlerde köy evleri yıkılan Adıyamanlı Şahin ailesine yeni konutu teslim edildi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 4 bin 333 köyde de olası 9 şiddetindeki depreme dayanacak çelik karkastan inşa edilen köy evlerinin inşasının devam ettiğine dikkat çekildi. 

Yeni evlerine kavuşan Nuh Şahin ve eşi Hanife Şahin, bu şekilde bir evleri olacağını hiç tahmin etmediklerine, çifte bayram yaşadıklarına vurgu yaptı. 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbul depremi açıklaması: Kuzey Marmara'daki deprem enerjisi Düzce'ye göç etti! 

Altın almak isteyenler için flaş bir uyarı geldi: Gram ya da çeyrek altın almayın! 

Temmuz'da SSK-BağKur emeklisine yüzde 25, memura yüzde 20 zam! Son dakika açıklaması geldi! 


Geri Dön