04 / 05 / 2024

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına büyük zarara veriyor. Felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğu klasik evler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Deprem korkusu insanların ev anlayışını değiştirdi.



DEPREM KORKUSU O EVLERE OLAN TALBİ ARTIRDI!

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirmeye başladı. Artık geneleksel evlerin yerine, çelik konstrüksiyonlu evler tercih edilmeye başladı. Protas Çelik Yapı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Kaptanoğlu, çelik konstrüksiyonlu evlerin depremlerden yüzde 85 daha az etkilendiğini belirtti.

Kırsal alanlar başta olmak üzere kentlerde de klasik yöntemlerle inşa edilen evlerin felaketlere karşı yüksek risk grubunda yer aldığının altını çizen Protas Çelik Yapı Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Kaptanoğlu, konuyu şu şekilde açıkladı: 

“Her sene dünyada binlerce felaket yaşanıyor ve bunlar insanların birincil yaşam alanları olan evlerde ya hasar bırakıyor ya da yaşanmaz hale getiriyor.

Bunun nedeni karşı konulamaz büyüklükteki olayların yaşanması olabilirken, yaygın şekilde kullanılan betonarme, ahşap ve taş binaların dayanıklılığının yetersiz kalması da kritik bir etken olarak karşımıza çıkıyor. 

Çünkü bu yapılar, dış etkenlerin oluşturacağı duvar çatlakları, çatı sızıntısı, göçme gibi hasarlara oldukça elverişli. Oysa hafif niteliklere sahip çelik ev sistemleri, kişilere hem güvenli hem de kaliteli ve ekonomik yaşam alanları sunuyor.”  dedi.


Geri Dön