15 / 05 / 2024

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.



Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan’ın haberine göre, bunun en pratik yolu da sigorta yaptırmaktan geçiyor. Öncelikle Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) sunduğu Zorunlu Deprem Sigortası poliçesini her ev sahibi yaptırmak zorunda. Ancak habere göre maalesef 2 kişiden biri bu sigortayı yaptırmaktan kaçınırken, abonelik için ilk sene yaptıranlar ise yenilemiyor. Son yaşadığımız felaketler ise bu sigortanın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Turan, sigorta yaptırırken dikkat edilmesi gereken hususlara da işaret ediyor. Poliçe fiyatı 100-861 lira arasında değişen DASK’ın ödeyebileceği en yüksek tazminat 25 Kasım’daki düzenlemeyle 640 bin TL. Yani evinizin değeri 5 milyon lira veya 300 metrekare olsa da ödenecek tutar bu tutarı aşamıyor. Sıfırdan bir bina inşa edilecek olsa; demir, çimento, beton gibi maliyetler hesaba katıldığında kabaca 100 metrekare evin inşa maliyetinin 1 milyona dayandığını belirten Turan, DASK poliçesinde ise ödenecek tazminat tutarının yaklaşık 300 bin lira ile 350 bin arasında değiştiğini ifade ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön