29 / 04 / 2024

Deprem sonrası Enerjisa’dan flaş açıklama! Acilen göz atmak gerekiyor!

Deprem sonrası Enerjisa’dan flaş açıklama! Acilen göz atmak gerekiyor!

Enerjisa, 2023 yılı kapsamında yapacağı yatırımları açıkladı. Şirket tarafından yapılan yatırım duyurusunda, yapılacak yatırımların önemli bir kısmının Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Toroslar Bölgesi’ne gerçekleşeceği belirtildi.



Enerjisa'dan yapılan açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük yıkıcı deprem felaketinin ardından hasar alan elektrik şebekesinin yeniden enerjilendirilmesi ve bölge halkının ihtiyaçlarının giderilmesi için yapılacak ilave yatırımların dışında, Toroslar Bölgesi'ne 370 milyon Türk Lirası değerinde bir kaynak ayrıldığı ifade edildi.

Deprem sonrası Enerjisa’dan flaş açıklama! Acilen göz atmak gerekiyor!

Enerjisa tarafından ayrılan söz konusu yatırım kaynağının ise, 90 günlük süreç içerisinde 1 milyar Türk Lirası seviyesine çıkabileceğinin tahmin edildiği de belirtildi. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük yıkıcı deprem felaketinden etkilenen 11 kentte (Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye,  Adana  ve Elazığ) depremzedelerin bir an önce toparlanabilmesi için destek sağlanacağı da bildirildi. Yapılacak yatırımlara ve çalışmalara ilişkin bilgileri şirket CEO’su Murat Pınar aktardı.

İşte tüm detaylar...


Geri Dön