15 / 05 / 2024

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhurbaşkanlığı'nın 14 Şubat tarihinde yayımlanan mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarının tespitiyle ilgili kararı kapsamında konteyner ve prefabrik yapı teslimlerinde yüzde 1 KDV oranı uygulamasında genişletilmeye gidildi.



YOĞUN TALEP VAR 

Prefabrik yapılar aynı zamanda daha önceden planlanıp üretildiği için tüm ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabiliyor. Özellikle deprem ve toprak kayması gibi durumlara karşı dayanıklı olan prefabrik yapılar çevre dostu olarak da nitelendiriliyor. Fiyat avantajı ile de dikkat çeken prefabrik yapı sahibi olmak isteyen kişilerin sayısı yaşanan depremin ardından artış gösterdi.

Deprem sonrası prefabrik yapılarda flaş gelişme! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Sektör temsilcisi Emin Metin, prefabrik yapı yaptırmak isteyenleri kullanılan malzeme konusunda uyararak, "Prefabrik konut yapımında sadece bir çeşit malzeme kullanılmıyor. Standart ve lüks olarak iki farklı prefabrik konut yapımı söz konusu. Bunlar arasında da şöyle bir farklılık var. Standart konutun çatısında OSD mebran denilen bir malzeme var. Fiyata ekleniyor. Biz olmasını tavsiye ediyoruz. Onun dışında standart konutlarda bu duvardaki harç profilleri, yani bağlantı noktaları gözüküyor. Vatandaş bunu görmek istemezse o zaman ekstradan bir dış alçıpan uygulaması yapılıyor. Benzer şekilde konutun içine alçıpan, dışına ise fibercement denilen bir malzeme kullanılarak dış bağlantı noktaları saklanıyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu! O destekler arttırıldı! Bu parayı hemen alın!

Doğalgaz ve petrolde devrim gibi bir dönem başlıyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Sabit fiyat uygulaması bitti, fiyatlar uçtu! Marketler tek tek fiyat değiştirdi!


Geri Dön