30 / 04 / 2024

Deprem uzmanı Hoogerbeets’ten korkutan İstanbul deprem tahmini!

Deprem uzmanı Hoogerbeets’ten korkutan İstanbul deprem tahmini!

Deprem kahini olarak anılan Frank Hoogerbeets İstanbul deprem tahmini ile tekrar gündeme geldi. Büyük Marmara Depremi ile ilgili analizleri bulunan deprem uzmanının son analizleri oldukça dikkat çekici...



Marmara Denizi'nde yaşanan deprem İstanbul ve Tekirdağ başta olmak üzere birçok il ve ilçede hissedildi. Deprem sonrası kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıktı. Deprem sonrası gözler, deprem uzmanları tarafından yapılan deprem tahmini ve yorumlarına çevrildi. 

Sabah'ta yer alan habere göre; 2019'da yine İstanbul'da meydana gelen depremle birlikte Türkiye'nin yakından tanıdığı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'in İstanbul deprem tahmini de en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. Hoogerbeet, bir önceki İstanbul depremi sonrasında 'Dün baktığımızda 4.9 oldu bugün baktığımızda ise 5.7 şiddetinde oldu" açıklamasını yapmış ve bu depremlerin şiddetini artırarak devam edebileceğinin altını çizmişti.

İSTANBUL DEPREMİ HAKKINDA TÜRKİYE'Yİ UYARIYORDU!

'Deprem kahini' olarak anılan Frank Hoogerbeets, önceki tahminlerinin doğru çıkması ile gündeme gelmişti. Türkiye'nin risk altındaki bölgelerden biri olduğunun sürekli alnı çizen Hoogerbeets, özellikle İstanbul Depremi konusunda Türkiye'yi uyarıyordu.

Deprem kahini Hoogerbeets geçtiğimiz aylardaki 5.8 büyüklüğündeki depremin İstanbul için öncü deprem olabileceğini belirtmişti. 5.8'lik depremin bölgede 6 ila 7 büyüklüğünde bir depremin habercisi olabileceği konusunda uyarılar yapan Hoogerbeets, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın da olası büyük bir sarsıntı için hazırlıklı olması gerektiğinin altını çizdi.

AY HAREKETLERİNE DİKKAT

Hoogerbeets, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan çevresinde büyük şiddette depremlerin çok sık görülmediğini fakat 5.8'lik depremin bu bölgede ciddi stres yarattığını söyledi.

5.8'lik depremin son derece ciddiye alınması gerektiğini belirten Hoogerbeets, Ay hareketlerinin dikkatli biçimde takip edilmesini söylemişti.

24 Eylül'de yaşanan gezegen hizalanmaları sebebiyle yalnızca İstanbul ve Akdeniz havzasının değil ayrıca geçtiğimiz günlerde 5.9 büyüklüğünde depremle sarsılan Pakistan ve komşumuz İran'ın da yakın merceğe alınması gerektiğini belirtti.

29 Eylül'de meydana gelen 5.8 şiddetindeki depremin ardından Hollandalı Frank Hoogerbeets, A Haber'e konuştu.

7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLER OLABİLİR

Depremlerin sırasıyla şiddetini artırarak devam edebileceğini söyleyen Hoogerbeets, "Dün baktığımızda 4.9 oldu bugün baktığımızda ise 5.7 şiddetinde oldu. Bu kesinlikle daha da şiddetlenecek gibi görünüyor. Bir açıdan baktığınızda gerçekten şanslı hissedebiliriz kendimizi, çünkü bu bizim için bir uyarı niteliğinde. Bunu söylemek oldukça güç. Belki önümüzde 6 veya 7 büyüklüğünde depremler olabilir. Ama bu 1 yıl da 10 yıl da alabilir" ifadelerini kullandı.

HOOGERBEETS ANKARA'YI DA UYARDI

Deprem İstanbul'da yaşandı fakat Frank Hoogerbeets Ankara'yı da uyarılar arasına ekledi. Hoogerbeets, "Türkiye'de bir deprem gerçekleşecek olursa Türkiye ile Yunanistan arasındaki bölgede kısa zamanda 6-7 büyüklüğünde beklenir...

Aynı zamanda Türkiye'nin kuzey bölgeleri daha büyük tehlike altında. Özellikle arada kilometrelerce mesafe bulunsa da kuzey bölgeye yakın olduğu için İstanbul'dan ziyade deprem Ankara'yı vurabilir" diye konuştu.

DASK nasıl yapılır?

Deprem profesörleri İstanbul depremi için ne diyor?


Geri Dön