28 / 10 / 2024

Deprem uzmanı Serkan İçelli Sakarya'yı uyardı! 7 şiddetinde deprem riski yok!

Deprem uzmanı Serkan İçelli Sakarya'yı uyardı! 7 şiddetinde deprem riski yok!

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, dün saat 22:21'de Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından deprem uzmanı Serkan İçelli Sakarya'yı uyardı. 




Büyük Marmara depremi öncesinde Kuzey Anadolu Fay Hattında korkutan bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, Sakarya'da dün akşam 22:21'de 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Söz konusu depremin derinliği ise 7.4 kilometre olarak ölçüldü.

Depremin hemen ardından deprem uzmanı Serkan İçelli sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İçelli, bu segmentlerin 7 ve üzeri deprem üretmesi için en az 200 yılı olduğunu söyleyerek Sakaryalıları bilgilendirdi

İşte Serkan İçelli'nin sosyal meyda hesabı X'ten yaptığı Sakarya depremi değerlendirmesi... 

Serkan İÇELLİ @sismikveri
#Sakarya da mikro depremler 1999 da yırtılmış olan Kuzey Anadolu Fayının tali kırıklarında meydana gelmektedir. Sakarya ve Kocaeli'nin #deprem riski ise Hendek fayı 6,3
Mw , Akyazı ,Sapanca,Kocaeli Körfezine uzanan KAF kuzey kolunda 6,0 büyüklüğündedir. 7 lik deprem riski yoktur. Bu segmentlerin 7 üzeri deprem üretmesi için en az 200 yılı vardır.
Geyve, Pamukova,Mekece ve  İznik' ten geçip Gemlik körfezine KAF güney kolu ise sismik boşluk konumunda olup 7,2 deprem üretme kapasitesine sahiptir.
Yakın zamanda deprem üreteceğine dair emare ve somut kanıt yoktur.

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’den Kahramanmaraş depremi açıklaması: Bu depremler ne ilk ne de son olacak!

Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten Kahramanmaraş uyarısı: Stres birikimi var, 6 büyüklüğünde deprem...

 


Geri Dön