11 / 05 / 2024

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.



 Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

ABD’YE İHRACATIN % 37’Sİ GÜNEYDOĞU’DAN

 Kadooğlu, bölgenin yeni mahsul döneminden çok umutlu olduklarına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Ürünümüzün bereketi sadece bizi değil; Irak ve Suriye’den Orta Doğu ülkelerinden Cibuti ve Somali gibi Afrika ülkelerine kadar farklı coğrafyalarda yaşayan bir çok insanı etkiliyor. Ocak-Haziran arasında ABD’ye ihracatımız yüzde 60 arttı, sektörümüzün Türkiye genelinden ABD’ye yapılan ihracatın yüzde 37’sini de Güneydoğu Anadolu gerçekleştirdi. Irak pazarına bölgemizden yapılan ihracat 500 milyon doların altında kaldı. Bu kaybı gidermeye çalışıyoruz. İlk 6 ayda sadece Suudi Arabistan, Birleşik Krallık ve Rusya’ya ihracatımızdaki artış ise 50 milyon doları buldu.”


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön