28 / 04 / 2024

Depremde 100 kişiye mezar olan Hisami Apartmanı'nın müteahhidi: Vekaletle inşaat yaptık!

Depremde 100 kişiye mezar olan Hisami Apartmanı'nın müteahhidi: Vekaletle inşaat yaptık!

Diyarbakır'da depremde yıkılan, 100 kişinin öldüğü, 32 kişinin de yaralandığı Hisami Apartmanı ile ilgili 1´i tutuklu, 4 sanığın ifadelerinde şok eden detay ortaya çıktı. 



6 Şubat Kahramanmaraş merkezli Depremde yıkılan, 100 kişinin öldüğü, 32 kişinin de yaralandığı Hisami Apartmanı ile ilgili müteahhitten şok eden açıklama geldi. Müteahhit ''"Vekaletle inşaat yapıyorduk. Hisami Apartmanı´ndan önce 2 bina daha yaptık. Aynı imar, aynı çimento ve malzemeleri kullandık.'' dedi. 

VEKALETLE İNŞAAT YAPIYORDUK!

Diyarbakır'da 100 kişinin hayatını kaybettiği  Hisami Apartmanı ile ilgili 1´i tutuklu, 4 sanığın 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

Mahkeme heyeti diğer sanıkların da tutuklanmasına karar verdi. Müteahhit Mehmet Meşe ifadesinde "Vekaletle inşaat yapıyorduk. Hisami Apartmanı´ndan önce 2 bina daha yaptık. Aynı imar, aynı çimento ve malzemeleri kullandık. Hisami Apartmanı´nda kolon kesilmeseydi bina çökmezdi. Diğerleri yıkılmadı, bu neden yıkıldı anlamadım" dedi.

Depremde 100 kişiye mezar olan Hisami Apartmanı nın müteahhidi: Vekaletle inşaat yaptık!

TAŞIYICI SİSTEME MÜDAHALE EDİLMİŞ...

İddianamede yer alan bilirkişi raporunda, Binanın, ruhsatsız ve projesiz inşa edilmesi, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik hataları, binanın denetimsiz olarak yapılmış olması ve kontrolsüz bir şekilde kolonlarda mantolama yapılarak taşıyıcı sisteme müdahale edilmesi nedenleri ile yıkılmış olduğu belirtildi.

Öte yandan bu yıkımda da binanın projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılması nedeni ile inşaata izin veren arsa sahibi ve inşaatı yapan bina müteahhidi ve bina müteahhidi işi bıraktıktan sonra inşaatı tamamlayanların, binanın bazı kolonlarına projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz bir şekilde mantolama yaparak taşıyıcı sisteme müdahale edenlerin sorumlu olduğu görüş ve kanaatine varıldı.

Sonuç olarak mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklar müteahhit Mehmet Meşe ve arsa sahibi Ahmet Özcan´ın tutuklanmasına, Nurettin Özcan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasının ve müteahhit Mehmet Ali Korkut´un da tutukluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Mart 2024 tarihine erteledi. 

89 kişiye mezar olan Galeria Sitesi için 'yerinde dönüşüm' başvurusu yapıldı!

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar


 


Geri Dön