29 / 04 / 2024

Depremde evi hasar gördü römorkunu çadıra çevirdi!

Depremde evi hasar gördü römorkunu çadıra çevirdi!

Denizli Bozkurt’ta, 6.0 büyüklüğündeki depremde evleri hasar görenler, çadırlarda süren zorlu yaşamlarına devam ediyor.



Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 8 Ağustos'ta oluşan 6.0 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılıyor. Egeli Sabah'ta yer alan habere göre; depremde evleri zarar görenler, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından (AFAD) dağıtılan çadırlarda yaşıyorlar.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ise evleri dolaşıp kesin hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. İlçede, depremzedelere gıda ihtiyacını karşılamak için Kızılay ekipleri de yemek dağıtıyor. İlçe sakinlerinden Orhan Şenyurt, evi hasar görünce, römorkunu çadıra çevirdi. 

Ailesiyle birlikte çevresini alüminyum levhalarla kapattığı römorkta yaşayan Şenyurt, "Tek korkum, birisinin şaka yapıp biz içindeyken kaldığımız römorku çekip götürmesi" dedi. İki oğluyla birlikte çadırda yaşayan Ayşe Karanfil (85), depreme evinden dışarı çıkarken yakalandığını, duvardan kopan tuğla parçaların üzerine düştüğünü söyledi. Depremin sarsıntısının çok şiddetli olduğunu anlatan Karanfil, "Duvardaki tuğla parçaları üzerime düştü. Çok korktum. Deprem olunca aklım çıktı sandım. Anlattıkça elim ayağım titriyor. Evimize giremiyoruz. Çadırda yaşamaya çalışıyoruz. Can kaybı yaşamadığımız için şükrediyoruz" dedi.


Geri Dön