16 / 05 / 2024

denizli deprem evleri

denizli deprem evleri

Denizli Bozkurt’ta, 6.0 büyüklüğündeki depremde evleri hasar görenler, çadırlarda süren zorlu yaşamlarına devam ediyor.

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evleri kentsel dönüşümlere girenlere düzenli olarak kira yardımı veriliyor. Ayrıca 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı veriliyor. Peki 2024 kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Bakan Özhaseki'den deprem konutları açıklaması: Her ay 10 bin, 15 bin konut teslim edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki deprem konutları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada salı günü biten evleri teslim etmeye devam edeceklerini belirterek, "75 bin evi teslim etmiş olacağız. Ondan sonra da her ay 10 bin, 15 bin konutu vermeye devam edeceğiz" dedi.

Bakanlık deprem bölgesinde son durumu açıkladı: Hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 ilde 930 şantiyede, 110 bin 450 personelle çalışmalarına devam ediyor. Peki hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

Deprem bölgesinde köy evleri hafif çelikten yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem bölgesinde yüz bin köy evimizi gelişmiş ileri yapı teknolojisi kullanarak hafif çelikten inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Bakan Özhaseki’den müjde! Deprem bölgesine 100 bin çelik karkas köy evi!

Kayseri’de Anadolu Mobilya Fuarı’nda konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde köy evleri modelleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özhaseki, en kısa zamanda çelik karkas üzerine depreme dayanıklı evlerin yapımına başlanacağını belirtti.

SON DAKİKA! Peş peşe üç deprem! En son artçı deprem ne zam oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu?

Son depremlerin listesi, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin tarafından her yeni depremle beraber güncelleniyor. Peki, en son artçı deprem ne zam oldu? Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Denizli deprem son dakika...

Japon deprem uzmanları Denizli'de! Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın!

Denizli'ye gelen Japon deprem koordinasyon uzmanları, incelemeler yaptı ve deneyimlerini paylaştı. Hemen bu son dakika açıklamalarına bakın...

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Prefabrik deprem evleri ne kadar? 2023 prefabrik ev fiyatları kaç TL?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinden sonra birçok kişi evsiz kaldı. Geçici konut olarak ise prefabrik evlere yöneldiler. Peki, Prefabrik deprem evleri ne kadar? İşte detaylar...

Kaç şiddetinde deprem evleri yıkar? AFAD deprem bilgilerini nereden alıyor?

Deprem, Türkiye’nin gerçeklerinden biridir. Bundan dolayı her vatandaşın deprem hakkında bilmesi gereken minimum bilgiler vardır. Kaç şiddetinde deprem evleri yıkar? İşte deprem hakkında araştırılan sorular ve yanıtlar!

Uzmanlar uyardı: 2 bölgede deprem riski büyük!

Datça’da 1 haftada en büyüğü 5.5 şiddetinde olan 300 deprem meydana geldi. Uzmanlar, yıkıcı depremin Datça’da değil Fethiye, Denizli bölgesinde etkili olacağına dikkat çekti.

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında büyük yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaatı hız kesmiyor...

Denizli'nin hangi ilçelerinde deprem riski yüksek?

Birinci derece deprem bölgesinde bulunan Denizli’de deprem riski konusunda yeni bir rapor hazırlandı. Raporda deprem ile ilgili Denizli’de hiçbir adımın atılmadığı vurgulanırken, risk altında bulunan il merkezi ile beş ilçeye dikkat çekildi.

denizli deprem evleri Haberi

denizli deprem evleri

Denizli'nin Bozkurt ilçesinde 8 Ağustos'ta oluşan 6.0 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılıyor. Egeli Sabah'ta yer alan habere göre; depremde evleri zarar görenler, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından (AFAD) dağıtılan çadırlarda yaşıyorlar.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ise evleri dolaşıp kesin hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. İlçede, depremzedelere gıda ihtiyacını karşılamak için Kızılay ekipleri de yemek dağıtıyor. İlçe sakinlerinden Orhan Şenyurt, evi hasar görünce, römorkunu çadıra çevirdi. 

Ailesiyle birlikte çevresini alüminyum levhalarla kapattığı römorkta yaşayan Şenyurt, "Tek korkum, birisinin şaka yapıp biz içindeyken kaldığımız römorku çekip götürmesi" dedi. İki oğluyla birlikte çadırda yaşayan Ayşe Karanfil (85), depreme evinden dışarı çıkarken yakalandığını, duvardan kopan tuğla parçaların üzerine düştüğünü söyledi. Depremin sarsıntısının çok şiddetli olduğunu anlatan Karanfil, "Duvardaki tuğla parçaları üzerime düştü....