01 / 05 / 2024

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evleri kentsel dönüşümlere girenlere düzenli olarak kira yardımı veriliyor. Ayrıca 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı veriliyor. Peki 2024 kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatıldı mı?



6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre afet alanında yer aldığı belirlenmiş olan gayrimenkuller, kentsel dönüşüm kapsamına alınıyor ve yıkılarak yeniden inşa ediliyor. Bu çerçevede, oturduğu konut kentsel dönüşüme giren tapu sahipleri ve kiracıların mağdur olmaması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kendilerine düzenli olarak kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kira yardımı en çok 18 ay süreyle hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. Ayrıca, pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan kentsel dönüşüm kira yardımında, gayrimenkul sahiplerinin taşınma masraflarının rahatlıkla karşılanması içim kira yardımının 5 aylık bölümü peşin olarak da ödenebiliyor.

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Tüm bunların dışında asrın felaketi şeklinde nitelendirilen ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde de ikamet ettikleri konutları yıkık/acil yıktırılacak/ ağır ya da  orta hasarlı olarak belirlenmiş olan tapu sahiplerine kira yardımı veriliyor.

2024 KİRA YARDIMI DEVAM EDECEK Mİ? KİRA YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra AFAD tarafından kira yardımı ödenmeye başlandı. Binlerce depremzede kira yardımı ödemelerinin ne zaman sona ereceği ile ilgili araştırmalar yapıyor.

İkamet etmiş oldukları konutları yıkık/acil yıktırılacak/ ağır ya da orta hasarlı şekilde olduğu belirlenmiş olan ev sahiplerine aylık 5 bin liradan 7 bin 500 liraya kiracı depremzedelere verilen kira yardımı ödemesi de 3 bin Türk Lirası'ndan 5 bin Türk Lirası'na çıkartılmıştı.

Konutları hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlar, taşınma yardımı alabiliyor fakat kira yardımı alamıyor.

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

DEPREM KİRA YARDIMI 2024 NE ZAMAN BİTECEK? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, geçtiğimiz aylarda, kira yardımı ile ilgili bir açıklama yaparak, herkesten helallik alana kadar deprem bölgesinden gitmeyeceklerinin, bölgede çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğine değinmişti.

Bakan Mehmet Özhaseki, söz konusu açıklamasında deprem bölgesinde tüm konutları 1 veya 1.5 sene içinde teslim edeceklerini kaydetmişti. Ayrıca konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Bakan Özhaeki, vatandaşlara evleri teslim edilene kadar kira yardımlarının süreceğini de sözlerine eklemişti.
 

10 yıldır aralıksız temettü dağıtan 8 şirket!

Kiracı ile ev sahibi arasındaki gerilim büyüyor! Ev sahibi kiracısını darp etti!

ING'den SSK ve Bağkur emeklilerine son dakika Nisan 2024 paketi! Emeklinin hesabına işte tam bu kadar yatırılacak!


Geri Dön