10 / 05 / 2024

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremde hasar gören araçları sigorta karşılar mı? Depremde hasar gören araçlar ne olacak?

Depremden dolayı hasar gören araçlara dair araştırmalar son hızla devam ediyor. Peki Depremde hasar gören araçlar ne olacak? İşte detaylar!



TRAFİK SİGORTASI NELERİ KAPSIYOR?

Trafik sigortası kendi araçtaki hasarları değil kaza neticesinde karşı tarafın masraflarını karşılar. Bundan dolayı zorunlu trafik sigortası deprem sonucu araçlarda meydana gelen hasarları karşılamaz.

DEPREMDE HASAR GÖREN ARAÇLAR NE OLACAK?

Kasko'da ise durum poliçeye göre değişkenlik göstermektedir. Kasko poliçesinde deprem zararı teminat çerçevesinde ise ve muafiyetsiz ise hasar masrafları tamamen karşılanır. Araçta kısmi hasar bulunuyorsa tamir masrafları, pert ise rayiç bedel ödenir. Poliçede deprem muafiyeti varsa ödemede kesinti yapılır. Yani poliçede yüzde 5 deprem muafiyeti uygulanıyor ise araç tamamen kullanılamaz duruma geldiğinde hasar ödemesinde yüzde 5 kesinti uygulanıyor.

TEMİNATTA YOKSA ÖDEME YAPILAMIYOR

Kasko poliçelerinde deprem, sel, dolu, fırtına, taşkın, şiddetli yağış gibi afetler kapsam dışında ise ya da sadece deprem kapsam dışı bırakılmış ise hasar ödemesi alınmaz. Mini kasko gibi dar ürünlerde deprem teminat dışı bırakılabiliyor.

POLİÇE YÜRÜRLÜLÜK SÜRESİ UZATILDI

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, OHAL ilan edilen illerde uygulanacak tedbirlerde ve alınan kararlarda değişiklik yapıldı.

Duyuruda yürürlükteki poliçelerin prim ödenmese dahi 8 Mayıs tarihine kadar uzatıldığı belirtildi.  Yine alınan kararla deprem bölgesindeki hayat, konut ve araç poliçelerinin öncelikli değerlendirme kararı verildi. Primlere esas kar marjları sıfırlanırken, depremzedelere bu süre içerisinde hiçbir zorluk çıkarılmayarak reklam dahi atılmayacağına dair kararname yayınlandı.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA İLAVE PRİM KALDIRILDI

OHAL ilan edilen illerde zorunlu trafik sigortası poliçelerinde poliçenin zamanında yenilenmemesi nedeniyle ilave prim uygulanmayacaktır.

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Asgari ücretle çalışanlara duyuruldu! Resmi karar ile birlikte 6.000 TL'ye kadar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön