20 / 05 / 2024

Depremde zarar gören araçların durumu belli oldu! Dikkat çeken detay

Depremde zarar gören araçların durumu belli oldu! Dikkat çeken detay

Anadolu'nun 11 ilinde yıkıma yol açan depremlerde on binlerce bina yerle bir olurken bir o kadar araç da kullanılamaz halde. Peki, sigorta şirketleri deprem kaynaklı araç hasarlarını karşılanıyor mu? İşin uzmanı, sigortadaki 'deprem teminatı'na dikkat çekti. İşte detaylar...



ON BİNLERCE ARAÇ KULLANILAMAZ HALE GELDİ
Depremin yıkıcı etkisi ile birlikte binlerce araç da enkaz altında kaldı. Tonlarca moloz ve enkaz yığını içerisinde birçok araç parçalandı ve kullanılamaz hale geldi.

Sigorta şirketlerinin depremde hasarı karşılaması için trafik sigortası (KASKO) yaptırmış olmak şart, ayrıca o KASKO'dan da deprem poliçesinin çıkartılmamış olması gerekiyor.

'DEPREM TEMİNATI' DETAYI
Sigorta Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Büyükçelebi konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

"KASKO poliçesi varsa sigortalılarımızın içerisinde de deprem teminatı varsa ki çoğunda da mevcut. Tabii ki karşılayacak. Deprem teminatı var mı yok mu ona bakmak gerekiyor. Yüzde 20 katılım var mı yani yüzde 80'nini mi ödüyor? Yüzde 100'ünü mü ödüyor?

Trafik sigortası varsa tabii ki karşılayamayacak çünkü trafik sigortası karşı tarafa verilmiş zararlar için bir sorumluluk poliçesi. Bir poliçe yaptırırken içerisinden bir takım teminat çıkarmaları yapmak çok doğru değil çünkü başımıza ne geleceği bilme imkanımız yok."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön