01 / 05 / 2024

Depremden sonra Ankara ve İstanbul'da taşınmalar hız aldı!

Depremden sonra Ankara ve İstanbul'da taşınmalar hız aldı!

İstanbul ve Ankara  illerindeki taşınma hareketliliğini baz alan REIDIN ve ENakliyat işbirliği ile hazırlanan rapor yayınladı. İşte ayrıntılar...



REIDIN ve ENakliyat işbirliğinde düzenlenen İstanbul ve  Ankara   illerindeki taşınma hareketliliği raporu belli oldu.

İstanbul ilinde yüzde 7,70 ile en çok taşınılan ilçe Kadıköy olurken, Ankara’da ise yüzde 26,21 oranıyla Çankaya oldu. 

İstanbul’daki taşınmalar kapsamında, Bu yılın ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 98,38, geçen senenin aynı çeyrek dönemine göre de yüzde 77,92 oranında artış dikkat çekiyor. 

Türkiye'de 11 ilde meydana gelen deprem felaketinden sonra vatandaşlar güvenli bölgeleri tercih ediyor. 2007'den günümüze gelişmekte olan piyasalara odaklı, lider bir gayrimenkul bilgi şirketi olarak faaliyet gösteren ve Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri için elde edilmesi zor verilere dayalı gayrimenkul fiyat endeksleri üreten REIDIN, teknoloji altyapısını kullanarak yenilikçi bir bakış açısı ile hizmet sağlayan ENakliyat firması ile İstanbul ve Ankara’nın bu yılın ilk üç ayında Taşınma Hareketliliği raporunu yayınladı.

Depremden sonra Ankara ve İstanbul da taşınmalar hız aldı!

2017 yıl ortalamasının 100 olarak baz alındığı REIDIN – Enakliyat İstanbul Taşınma Endeksi raporundaki detaylara göre bu yılın birinci çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 98,38 , geçen senenin aynı çeyrek dönemine göre de yüzde 77,92 oranında İstanbul’daki taşınma oranlarında artış gözleniyor. 

Raporda son 2 sene içinde endeksin en yüksek değere sahip olduğu dönem ise 2021 yılı ikinci çeyrek olduğu görülüyor.  

REIDIN CEO’su Mustafa Vardar raporun sonuçlarına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

ENakliyat ile yayınladıkları raporda İstanbul ve Ankara gibi iki büyük ilide önemli bir hareketliliğin olduğuna dikkat çeken Vardar, "Bu oranın geçen yıla göre de önemli oranda artığını görüyoruz. Yaşadığımız yeri ve binayı seçerken önem verdiğimiz kriterlerimizin değiştiğini de rapordan anlayabiliyoruz." dedi.

Deprem felaketinin etkisine vurgu yapan Vardar," Özellikle yaşadığımız deprem felaketi sonrası güvenli bölge ve bina arayışımız hareketliliğin artmasına ilişkin önemli bir faktör" diye belirtti.

İşte İstanbul ve Ankara'daki taşınma trafiği...


Geri Dön