13 / 05 / 2024

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerde Deprem Suçları Soruşturma Büroları kurulması kararını vermişti. Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 



Diken'in aktardığına göre; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 12 Şubat tarihinde yaptığı son dakika açıklamasında, soruşturmalar çerçevesinde şimdiye kadar 134 şüpheli hakkında işlem uygulandığını ve üç kişinin tutuklandığını duyurdu. 

13 Şubat sabahı itibarıyla müteahhit soruşturmalarında bilanço şu şekilde: 

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Hatay: Rönesans Rezidans’ın müteahhiti Mehmet Yaşar Coşkun Karadağ’a kaçmak üzereyken İstanbul Havalimanı’nda tutuklandı. 

Adıyaman: Müteahhit Yavuz Karakuş ve eşi Sevilay Karakuş Gürcistan’a giderken İstanbul Havalimanı’nda yakalanırken; Besni'de yıkılan altı binanın müteahhidinin de Mersin'de yakalandığı belirtildi. 

Diyarbakır: 33 kişi ile ilgili gözaltı kararı alındı. 

Depremden sonra müteahhit avı başladı! Şehir şehir gözaltı ve tutuklamalar yapılıyor! 

Gaziantep: Gazi Mahallesi Zübeyde Hanım Bulvarı Bahar Apartmanı’nın müteahhidi İbrahim Mustafa Uncuoğlu, İstanbul’da gözaltına alındı ve tutuklandı. 

Şehitkamil'de 14 kişinin hayatını kaybettiği Pamukoğlu sitesinin inşaat mühendisi A.G. gözaltına alındı. Ayşe-Mehmet Polat sitesinin müteahhidi ve fenni mümessili Mehmet Ertan Akay'ın da İstanbul'da gözaltına alındığı belirtildi. 

Emre Apartmanı’nın şantiye şefi ve fenni mümessili Nazmi Tosun İstanbul’da gözaltına alınırken, kolon kestiği suçlamasıyla gözaltına alınan iki kişinin de tutuklandığı açıklandı. Yıkılan Emre Apartmanı’nın şantiye şefi ve fenni mümessilinin Nazmi Tosun gözaltına alındıği belirtildi. 

Adana: 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Hasan Alpargün'ün de KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da gözaltına alındığı ifade edildi. 

Şanlıurfa: 33 kişinin yaşamını yitirdiği Osman Ağan Apartmanı’nın müteahhitleri dahil 11 kişi için gözaltı kararı verildi. 

Osmaniye: Yıkılan binalardaki yapım kusurları ve kolon kesmeyle ilişkin hakkında gözaltı kararı verilen altı şüpheliden 4'ü yakalandı. 

Malatya: 31 kişiye ilişkin gözaltı kararı alındı. 

Türkiye konut inşalarında çelik konstrüksiyona yönelmeli! 

Kahramanmaraş depremi: Can kaybı 31 bini aştı!

Deprem bölgesindeki 10 ilde salgın riski! Hangi hastalıklar meydana gelebilir? Peş peşe açıklandı!


Geri Dön