26 / 11 / 2024

Depreme Hazırlık Fuarı güvenli yaşam alanını ön plana çıkaracak!

Depreme Hazırlık Fuarı güvenli yaşam alanını ön plana çıkaracak!

MMI Eurasia Fuarcılık, arazi yönetiminden bina tekniklerine "deprem güvenliği" konusunu 28-29 Nisan günlerinde düzenleyeceği fuarlarla Türkiye'nin gündemine taşıyor. Depreme Hazırlık Fuarı güvenli yaşam alanını ön plana çıkaracak...




MMI Eurasia Fuarcılık, arazi yönetiminden bina tekniklerine "deprem güvenliği" konusunu 28-29 Nisan günlerinde düzenleyeceği fuarlarla Türkiye'nin gündemine taşıyor. Alanında dünyada ilk olma özelliğini taşıyan iki fuar etkinliği, deprem uzmanlarını bir araya getirecek, güvenli yaşamı ön plana çıkaracak. 



Dünyanın önde gelen fuarcılık şirketlerinden Messe Münih International'm ortaklığı ile Türkiye'de faaliyete geçen MMI Eurasia Fuarcılık, arazi yönetiminden bina tekniklerine "deprem güvenliği" konusunu nisan ayında Türkiye'nin gündemine taşıyor. Alanında dünyada ilk olma özelliğini taşıyan iki fuar etkinliği, deprem uzmanlarını da bir araya getiriyor. 


MMI Eurasia Fuarcılık CEO'su Tolga Özkarakaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nin de desteklediği fuarların, Türkiye'nin içinde olduğu Avrasya bölgesindeki ülkelerden yoğun ilgi gördüğünü söyledi. 

Hasarların en aza indirilmesi önemli DÜNYA'ya konuşan Özkarakaş, Türkiye'nin uluslararası çapta ihtisas fuarcılığında bir üs haline gelmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydetti. Türkiye'de her yıl düzenlenen 400 kadar fuarın ancak yüzde 15-20'sinin uluslararası nitelikte olduğuna işaret eden Özkarakaş, Messe Fuarcılık'ın yılda 52 fuar düzenlediğine ve bunların 13'ünün alanında dünyanın en büyük fuarları olduğunu söyledi. Özkarakaş, "Biz MMI'ın bu deneyimini Türkiye'ye taşımak istiyoruz" dedi. 


İstanbul'a bağımsız bir fuar alanı kazandırılması gerektiğini söyledi. Bunu sektördeki haksız rekabeti ve "fuar kopyalama"yı da ortadan kaldıracağını savunan Özkarakaş, şu görüşleri dile getirdi: "İstanbul'un yeni ve uluslararası standartlara uygun yeni bağımsız bir fuar alanına acil ihtiyacı var. Bugün başarılı fuarların isimleri kopyalanıyor, bunu yapan fuarcılık şirketi bir sonraki yıl sahip olduğu alanda size orijinal fuar için uygun olmayan bir tarih dayatıyor. Türkiye fuarcılığnın gelişmesi için bunun önlenmesi şart. 


Dünyada fuarcılığı ciddiyetle yapan kuruluşlar araşma bir tür centilmenlik anlaşması var ve biraraya gelerek ortak yatırımlar gerçekleştiriyorlar." Özkarakaş, Alman fuarcılık şirketlerine Türkiye'de fuar alanı yatırım için öneride bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti: "Biz Alman fuar şirketlerine 'gelin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası'nın da ortaklığı ile bir fuar alanı kuralım' teklifi götürdük. 


Bu konuda İTO ile olumlu temaslarımız oldu, ancak henüz büyükşehir belediyesi ile bir temas kuramadık. 

Çalışmalarımızı sürdürüyoruz." İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde yapılacak MMI Eurasia'nın "ikiz fuarlar" olarak adlandırdığı fuarlar ve konferanslar 28-29 Nisan'da İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Intergeo Eurasia Fuan, sağlıklı arazi geliştirme yöntemlerinin yanı sıra, harita üretimi teknolojilerinin ulaştığı düzeyi, arazi denetimi ve gayrimenkul yönetim trendlerini katılımcı ve ziyaretçileriyle paylaşacak. Seismic Safety Fuarı ise, deprem öncesi planlanma ve kentsel dönüşüm anlamında tüm süreçleri kapsayan bir platform olma iddiasını taşıyor. Fuarın ana amacı hedef gruplara depremden kaynaklanan hasarlan en aza indiren yenilikçi çözümleri sunmak. Fuar organizasyonlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AF AD, İTÜ ve birçok uluslararkası kuruluş da destek veriyor.. 


MMI Eurasia çıtayı yüksek koydu MMI Euraisa Fuarcılık, Almanya'nın ve dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden tamamı kamu sermayeli Messe Münih International ortaklığı ile kuruldu. Şirketin büyük ortağı yüzde 55'lik payla MMI. Osman Bayazıt Genç ve Tolga özkarakaş'ın ise yüzde 17.5'er ortalık payı bulunuyor. MMI Euraisa Fuarcılık, ana Özkarakaş, Türkiye'de gerçekleştirecekleri fuar organizasyonları ile ilgili şu bilgileri aktardı: "Biz bir yıllık bir ön çalışmanın ardından Türkiye'nin yakın coğrafyası ile birlikte deprem bölgesi olması gerçeğinden hareketle, birbiriyle ilişkili iki fuar düzenlemeyi kararlaştırdık. 

Bunlardan toprak ve arazi yönetimi ve güvenliği, ikincisi ise deprem güvenliği alanlarını kapsıyor. Intergeo Eurasia ve Seismic Safety adıyla düzenleyeceğimiz her iki fuar da alanlarında dünyada düzenlenmiş ilk fuarlar olacak. Fuarlar, Türkiye ve yakın coğrafyada arazi ve toprak seçimi, yönetimi ile kentsel dönüşüm planlamaları çerçevesinde deprem güvenliğine sahip binaların inşası ve depremle meydana gelebilecek hasarların en aza indirilmesi temalarına odaklanıyor. 


Fuarlarımızın, Türkiye dışından da özelikle Avrasya bölgesinden yoğun bir ilgi göreceğine inanıyoruz." Bağımsız bir fuar alanına acil ihtiyaç var Konumu itibanyla Türkiye'nin uluslararası ölçekte bir fuarcılık üssü potansiyeline de sahip olduğunu anlatan Tolga Özkarakaş, bunun için öncelikle marka kent olan İsortağın deneyim ve birikimlerinden de yaralanarak Türkiye'yi ihtisas fuarcılığında yakın coğrafyanın üssü haline getirmeyi hedefliyor. 10 yıl içinde uluslararası ölçekte 15 büyük ihtisas fuarı gerçekleştirmeyi planlayan şirket, 2015 yılında da dünyanın en büyük çevre fuarını Türkiye'ye getirecek. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön