14 / 05 / 2024

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ile 30 Mayıs'ta "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.



TÜM ENGELLER KALDIRILMALI!

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, Ülkemizdeki tüm tesis, bina ve yapının depreme karşı güvenli ve dayanıklı hale getirilmesi, deprem mühendisliği ve malzeme teknolojilerinin yaygınlaşmasının sağlanması ve bu konularda farkındalığın artırılması için çalıştıklarını açıkladı.

Olası Marmara depreminde hasar alması beklenen konutların önemli bir kısmının yapısal güçlendirmeyle kutuylabileceğinini söyleyen Türkkan, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu binalar için çözüm olarak gösterdiğimiz güçlendirme yönteminin yıkıp yeniden yapmaya göre çok daha hızlı ve düşük maliyetli olduğunu savunuyoruz.

Depreme karşı binalarımızı emniyetli hale getirmek ve olası hasarların önüne geçmek için vakit kaybetmeden ortak bir çalışmayla idari ve hukuki engeller kaldırılıp yapısal güçlendirme işlemleri hızlandırılmalıdır.

Bu doğrultuda İstanbul'daki mevcut yapı stokunu göz önüne alarak belediyeler ile iş birliği yapmak ve yapısal güçlendirme önündeki engellere çözüm aramak isteğindeyiz.

Çalıştayı bu amaçla düzenliyor ve tüm paydaşlarımızı harekete geçirmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

 Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

DEPREM GÜNDEMİNE DÖNMELİYİZ

Sinan Türkkan, çalıştayı normalde şubatta yapmayı planladıklarını anımsatarak, ancak Kahramanmaraş merkezli depremler ve seçimler nedeniyle etkinliğin ertelendiğini bildirdi.

Türkkan, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ikinci tur seçimlerinin hemen ardından çalıştayı hayata geçireceklerini kaydederek, "Hiç vakit kaybetmeden bir an önce deprem gündemine dönmeliyiz. Bu konuda DEGÜDER olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmak için hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Hatay Altınözü'ndeki kalıcı deprem konutlarında 4 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Geri Dön