29 / 04 / 2024

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bini aştı. Binlerce bina da hasar görürken, ülkemizi bekleyen bir başka tehlike ise yaratacağı ekonomik kayıplar...



Kahramanmaraş’ın Pazarçık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi günü sabah saatlerinde yaşanan 7,7 büyüklüğünde deprem toplam 10 şehrimizde birden büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açtı. Deprem felaketi nedeniyle ‘Milli Yas’ ilan edilirken, tüm Türkiye seferber olarak bölgeye yardıma ve desteğe koşuyor.

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Yurt içinin yanı sıra yurt dışından gelen kurtarma ve arama ekipleri de depremzedeler için seferber olurken, Türkiye’yi deprem sonrası bekleyen tehlikenin ise ekonomik kayıplar olacağı belirtiliyor.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in köşe yazısına göre, bölgedeki sanayi tesisleri büyük yara alırken, bölge Türkiye ekonomisinin yüzde 10’luk bölümünü oluşturuyor. Marmara Bölgesi’nin Türkiye ekonomisinin yarısını üstlendiğini düşünürsek, geri kalan yüzde 50’lik bölüm içinde bölgenin oluşturduğu ekonominin gücü daha net ortaya çıkıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön