19 / 05 / 2024

Depremin maliyeti ortaya çıktı! Bahsedilen rakam dudak uçuklattı

Depremin maliyeti ortaya çıktı! Bahsedilen rakam dudak uçuklattı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Türkiye'nin 10 şehrinde büyük can ve mal kayıpları olmuştu. 1 ayı geçen zaman zarfından sonra geride kalan enkazın  maliyetinin ne kadar olacağı merak ediliyordu. BM o miktarı açıkladı.



Birleşmiş Milletler (BM), 24 Ekim 1945'te kurulan uluslararası bir örgüttür. Merkezi New York'ta bulunan BM, dünya barışı, uluslararası güvenlik, ekonomik kalkınma, insan hakları ve insani yardım konularında çalışmaktadır. BM'nin amacı, üye devletlerin işbirliği yaparak küresel sorunları çözmek, uluslararası hukukun korunması, savaşların önlenmesi ve insan haklarının korunmasıdır.

BM, 193 üye devletten oluşan bir örgüttür ve genel sekreterlik tarafından yönetilir. BM'nin en önemli organları arasında Genel Kurul, Güvenlik Konseyi, Uluslararası Adalet Divanı, Ekonomik ve Sosyal Konsey ve İdari ve Bütçe Komitesi yer almaktadır. BM ayrıca birçok özel ajans, fon ve programlara da ev sahipliği yapmaktadır, bu ajanslar arasında Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Dünya Gıda Programı (WFP) ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) gibi önemli kuruluşlar yer almaktadır.

Depremin maliyeti ortaya çıktı! Bahsedilen rakam dudak uçuklattı
Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP) idareceisi, Türkiye'deki zelzelelerin ortaya çıkardığı hasarın 100 milyar doları aşacağını söyledi. UNDP yetkilisi Louisa Vinton Gaziantep'ten yaptığı görüntülü açıklamada, "Bugüne kadar yapılan hesaplamalarda görünen o ki hükümetin yansıttığı ve uluslararası ortakların tasdik ettiği hasar tespiti 100 milyar doları aşacak" dedi.

Vinton, Türkiye ve Suriye'deki afetzedelere kaynak oluşturulması için 16 Mart'ta Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılacak bağış konferansı için tahmini hasar büyüklüğünün temel alındığını ekledi.


Geri Dön