13 / 05 / 2024

Depremin vurduğu bölgeye kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği geliyor!

Depremin vurduğu bölgeye kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği geliyor!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin vurduğu 10 ilde yaraları sarabilmek adına hemen her gün peş peşe yeni kararlar alınıyor. İşte bu kararlardan biri de bugün açıklandı ve depremin vurduğu 10 il için kısa çalışma ödeneği ile nakdi ücret desteği uygulanacağı duyuruldu.



KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Adını pandemiyle birlikte sıklıkla duyduğumuz kısa çalışma ödeneği, iş yerlerindeki çalışma sürelerinin geçici olarak azaltılması ya da durdurulması hallerinde, üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama.

Depremin vurduğu bölgeye kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği geliyor!

İşkur tarafından yapılan açıklamada, kısa çalışma ödeneği uygulamasının temel amacının istihdamın korunması olduğu bildiriliyor. Açıklamaya göre, bu uygulama ile çalışılmayan sürelerde işçilere gelir desteği sağlanırken, aynı zaman istihdamın korunarak, deneyimli personellerin işten çıkarılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Diğer yandan kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresinin üç ay olurken, söz konusu uygulamanın süresi Cumhurbaşkanı Kararı ile uzatılabiliyor.

İşkur açıklamasına göre, genel ekonomik, bölgesel ya da sektörel kriz ile zorlayıcı sebeplerle iş yerlerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak önemli ölçüde azaltılması ya da  iş yerlerinde faaliyetin tamamen veya kısmen geçici olarak durduran her bir işveren kısa çalışma başvurusunda bulunabiliyor.


Geri Dön