27 / 04 / 2024

Depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Oteli'nde fazladan kat çıkılmış! 

Depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Oteli'nde fazladan kat çıkılmış! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman'daki İsias Oteli'nde fazladan kat çıkıldığı belirlendi. İşte iddianamede yer alan ifadeler...



Adıyaman'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerde İsias Oteli yıkıldı ve 72 kişi yaşamını yitirdi. Depremlerde yıkılan sias Oteli'ne ilişkin 11 sanık hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianamede, otelin önce konut şeklinde ruhsatlandırıldığı ve ilerleyen tarihlerde fazladan kat çıkıldığı belirlendi. 

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığınca, depremlerde aralarında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sporcu, öğretmen ve tur rehberinin de yer aldığı 72 kişinin hayatını kaybettiği İsias Oteli'ne ilişkin 5'i tutuklu 11 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen iddianamede, bilirkişi raporlarına yer verildi. 

Depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman daki İsias Oteli nde fazladan kat çıkılmış! 

RUHSATSIZ KAT EKLENDİ, KAT SAYISI 9'DAN 10'A ÇIKTI

Otelin 5 Ocak 1993 tarihinde ruhsatının "konut" olarak alındığını fakat 8 Kasım 2001 tarihinde ruhsatının otel olarak yenilendiğine dikkat çekilen iddianamede, "Dosyada bulunan bilgi ve belgelerden yapıya 2016 senesinde ruhsatsız bir kat eklendiği ve toplam kat sayısının 9'dan 10'a yükseldiğinin görüldüğü, eklenen bu katın 410 metrekare olduğu belirlenmiştir" ifadelerine yer verdi. 

Otelin faaliyete geçmesinden sonra tarihlerde tadilat yapıldığının altı çizilen iddianamede,  2014-2015 senelerinde yapılan değişikliklerle otelde kapasite artışına gidildiği ve bunun yanı sıra 2016 yılında deprem güvenliğini göz ardı ederek proje dışı ruhsatsız kat yaptırıp yapının taşıyıcı sistemine ilave yük yüklendiğinin anlaşıldığı belirtildi. 

Depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman daki İsias Oteli nde fazladan kat çıkılmış! 

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Söz konusu iddianame, İsias Oteli ile ilgili olarak alınan bilirkişi incelemesinde yapının beton kalitesinin her iki yönetmelik çerçevesinde de gerekli koşullara sahip olmadığının belirlendiğine dikkat çekildi. 

İddianamede "Bu yetersizlik ve eksikliklerin binanın yıkılmasında etkili olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi. 

İddianamede yer alan ifadelerinde suçlamaları reddeden sanıkların yargılanmasına, gelecek günlerde 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacağı belirtildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Depremlerden etkilenen Malatya'da 3 bin 700 esnaf konteyner için bekliyor! 

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Deprem bölgesindeki KOBİ'lerin destek ödemeleri resmen başladı! KOSGEB desteğine başvuran hemen baksın!


Geri Dön