03 / 05 / 2024

Depremlerden etkilenen 106 işletmeye 8 milyon 305 bin TL hibe verilecek!

Depremlerden etkilenen 106 işletmeye 8 milyon 305 bin TL hibe verilecek!

"Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında, Adana ilinde başvuru ve mülakat süreci tamamlanmış olan toplam 106 işletmeye 8 milyon 305 bin TL hibe verilecek....



 

İsveç hükümeti tarafından desteklenen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve  Adana  Sanayi Odası (ADASO) işbirliğiyle gerçekleştirilen "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı"nın tanıtımı Adana'da yapıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Adana Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen etkinlikte, 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenenlere dokunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre deprem bölgesinde 10 milyon dolar desteği hayata geçireceklerini dile getiren Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton "Toplamda 4 bin 600 işletmeyi destekliyor olacağız. Söz konusu bu rakamlar küçük gelebilir. Günün sonunda o kadar büyük bir felaketle karşı karşıyayız ki bahsetmiş olduğumuz bütçeler işletmelerin yeniden ayağa kalkması için yalnızca bir kıvılcım şeklinde değerlendirilebilir." dedi.

Verilen detaylara göre Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, küçük işletmelerin "ekonominin kalbi" olduğuna değinerek, şöyle konuşgu: "Küçük işletmeler için yapılan yatırımlar, uzun vadede ekonominin çarkının dönmesi amacıyla da önemli yatırımlar şeklinde kendini göstermekte. Bugün küçük desteklerle başladık. Bunun çok daha fazla olmasını isterdik. Bunun daha da büyütülmesi amacıyla küçük işletmelerin önemini de göz önünde bulundurduğumuzda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Deprem felaketinin büyüklüğü düşünüldüğü zaman toparlanmamız için aslında uzun bir yolumuz var. Biz bu uzun yolumuzda işletmelere yönelik farklı programları da hayata geçirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Farklı kaynakları hayata geçirmek için de elimizden geleni yapacağız."

Depremlerden etkilenen 106 işletmeye 8 milyon 305 bin TL hibe verilecek!

 


Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Adana'da 106 işletmenin destekten yararlanacağını dile getirdi.

Açıklamasında bu tür hibelerin, özellikle küçük işletmeler için önemli bir canlandırıcı unsur olacağına değinen Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç şöyle konuştu: "Bu hibeler, işletmelerin ayakta durmasına ve hatta büyümesine yardımcı olarak istihdamı artırabilir ve bölgedeki ekonomik dengenin sağlanması için katkı sağlayabilir. Ayrıca, işletmelerin yeniden yatırım yapma ve gelişme fırsatlarını değerlendirmelerine imkan tanıyarak ekonomik büyümeyi de tetikleyebilir. Toplam 11 şehirde bu desteklerin ekonomiye katkısının çok kısa zamanda ortaya çıkacağına inanıyorum."

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre "Depremden Etkilenen Küçük İşletmelerin Desteklenmesi Hibe Programı" kapsamında, Adana ilinde başvuru ve mülakat süreci tamamlanmış olan toplam 106 işletmeye 8 milyon 305 bin Türk Lirası hibe verilecek.

TOKİ'den Denizli'nin bu ilçesine 200 konutluk yeni proje geliyor!

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Balıkesir Emlak Konutları ön talep topluyor! Emlak Konut GYO'dan 415 konutluk yeni proje!


Geri Dön