17 / 05 / 2024

Depremzedeler hangi şartlarda konut sahibi olacak? İşte eylem planı

Depremzedeler hangi şartlarda konut sahibi olacak? İşte eylem planı

Hükümetin deprem sonrası planının detayları belli oldu. Şehirler taşınacak mı? Hükümetin planının detayları ortaya çıkmaya başladı?



Tüm Türkiye'nin merak ettiği bu soruların yanıtlarıyla ile ilgili Habertürk Gazetesi Yazarı bir yazı kaleme aldı. Habertürk Yazarı Bülent Aydemir TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve diğer yetkililerden elde ettiği bilgilere dayanarak hükümetin deprem sonrası planını yazdı. Buna göre arama kurtarma çalışmalarının tamamlanıp enkazın kaldırılmasının ardından hükümet harekete geçecek. Hazine'den sağlanacak kaynakla depremde yıkılan şehirler yeniden inşa edilecek.

İşte madde madde eylem planı:

- Enkazın kaldırılmasının ardından zemin etüdü yapılacak ve büyük yıkım olan Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman gibi illerde yapılacak yeni konutlar; yüksek yerlere ve güçlü zeminlere inşa edilecek.

-Bunun için hem Hazine arazileri, hem de şahıslara ait araziler araştırılmaya başlandı. Şahıslara ait arazilerde kamulaştırmalar yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön