27 / 04 / 2024

Depremzedelerin işsizlik maaşı erken ödenecek! Maaşlar hangi tarihte yatacak?

Depremzedelerin işsizlik maaşı erken ödenecek! Maaşlar hangi tarihte yatacak?

Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrası bölgede depremden etkilenen vatandaşlar için kolaylık sağlayan düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda işsizlik maaşı ve yarım çalışma ödeneğinin erken yatırılacağı açıklandı.



 

Deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla kredi ödemesi, vergi ödemesi, kredi kartı borçları gibi pek çok ödemenin tarihleri ertelenirken, maaş ödemesi, yardımlar gibi bazı ödeme kalemleri de erkene çekiliyor.

En yeni haber ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından geldi. Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada,  bölgede yaşayan depremzedelerden işsizlik ödeneği alanlar için bir düzenleme yapıldı.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işsizlik maaşı ve yarım çalışma ödeneği miktarının bölgede yaşayan hak sahiplerine zamanından önce ödeneceği duyuruldu.

Depremzedelerin işsizlik maaşı erken ödenecek! Maaşlar hangi tarihte yatacak?

HANGİ TARİHTE YATACAK?

Bakanlık hem işsizlik maaşı alanlar için hem de yarım çalışma ödeneğinden faydalan kesimlere deprem bölgesinde kolaylık getirdi.  Her iki ödemenin de deprem bölgesindeki hak sahiplerine zamanından önce yapılacağı belirtilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta merkezli meydana gelen depremler sonrasında alınan önlemler çerçevesinde işsizlik sigortası ödemelerini öne çekti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön