05 / 05 / 2024

İşsizlik maaşı ödeme tarihi ne zaman? İŞKUR işsizlik takvimi

İşsizlik maaşı ödeme tarihi ne zaman? İŞKUR işsizlik takvimi

İŞKUR tarafından çalışmayan vatandaşların hesaplarına yatan işsizlik maaşlarının ne zaman hesaba yatacağı büyük merak konusu oldu. Peki ne zaman hesaplara yatacak? 



İŞKUR tarafından işsizlik maaşının ne zaman ödeneceği vatandaşı meraklandırdı. Peki ödemeler ne zaman hesaba geçecek? Depremin etki ettiği iller içinde ödemeler ne zaman hesaplara yatacak?

İşsizlik maaşı ödeme tarihi ne zaman? İŞKUR işsizlik takvimi

İşsizlik maaşları ne zaman hesaba yatacak? 

Milyonlarca vatandaşın merakla beklemekte olduğu İŞKUR’un işsizlik ödeneğinin nisan ödemelerinin ne zaman yatacağı büyük merak konusu oldu. İŞKUR tarafından sigortalı işsizlere yasada yer alan şartları taşıdığı halde işsiz kaldıkları dönem içerisinde aldıkları belirli süreli ödeme şeklidir. İşsizlik ödemesi için başvuru yapan vatandaşlarım gerekli şartları yerine getirmesi halinde ödemeleri hesaplarına yatmaktadır. 

İşsizlik ödeneği için başvuru yapacak olan vatandaşlar izleyen ayın sonu ile beraber alıp alamayacağını öğrenmektedir. İşsizlik ödenekleri her ayın 5’inde aylık olarak vatandaşın kendi hesabına yatmaktadır. Ödeme tarihleri ile ilgili değişiklik yapma hakkına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sahip olmaktadır. İşsizlik ödemeleri, sigortalı çalışanların kuruma ilettikleri banka hesap numaraları ile (IBAN) üzerinden sizlere yatacaktır. Hesap numaranızı, adınızı eksiksiz bir şekilde bankaya iletmeniz gerekmektedir. Aksi durumda ödeme hesabınıza yatmayacaktır. PTT Bank aracılığı ile de hesabınıza yatacaktır. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön