23 / 05 / 2024

İşsizlik maaşı ödeme tarihi ne zaman? İŞKUR işsizlik takvimi

İşsizlik maaşı ödeme tarihi ne zaman? İŞKUR işsizlik takvimi

İŞKUR tarafından çalışmayan vatandaşların hesaplarına yatan işsizlik maaşlarının ne zaman hesaba yatacağı büyük merak konusu oldu. Peki ne zaman hesaplara yatacak? 



İşsizlik maaşı ödeme tarihi ne zaman? İŞKUR işsizlik takvimi

İşsizlik maaşı vatandaşa kaç ay yatmaktadır? 

Sigortalı işinden ayrılmış olan vatandaşlar için işsizlik ödeneği hesaplarını düzenli olarak yatmaktadır. Peki bu ödenek kaç ay boyunca vatandaşın hesabına yatıyor, sorusuna ise şu şekilde cevap verilebilir. Hizmet akdinin fesinden önceki son üç yıl içinde 600 gün sigortalı olarak çalışmış vatandaşların işsizlik sigortası primi ödemiş olması halinde 180 gün, 

900 gün sigortalı olarak çalışmış olan ve işsizlik sigortası primi ödemiş olan vatandaşlar için 240 gün işsizlik ödeneği alacaksınız. 

SSK ve BağKur'lular hemen baksın! 5 yıl erken emekli olup daha fazla maaş alacaksınız!

Öğrencilere müjde! Yüzde 33 zamlandı! Her ay hesabınıza yatacak!

İş arayanların başına talih kuşu kondu! İŞKUR üzerinden kamu işçi alınacak! Ortaokul mezunu olmanız yeterli!

1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigorta primi Ödemiş olan vatandaşlar için ise sigortalı işsiz olanlar içinde 300 gün süre ile ödenek ödenmektedir. 

Bu ödemeden faydalanmak isteyen vatandaşlar izleyen ayın içerisinde başvuru yapması gerekmektedir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön