03 / 05 / 2024

Depremzedelerin yardımına herkes koşuyor! Otomotiv sektörü de seferber oldu

Depremzedelerin yardımına herkes koşuyor! Otomotiv sektörü de seferber oldu

Kahramanmaraş depremi 10 ilde binlerce kişiyi sevdiklerinden ayırdı. Depremin etkisine giren birçok il yaşanan tahribattan dolayı yaşanmaz hale gelirken, tüm Türkiye yardım için seferber oldu. Maddi yardımın dışında ellerindeki imkanları da seferber eden otomotiv markaları, her alanda ihtiyaç sahipl



Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi, 10 ili etkiledi. Tam 1 hafta önce gerçekleşen 7.7 şiddetindeki depremle birlikte hala göçük altında olan vatandaşlar mevcut durumda. Tüm Türkiye bölgeye yardım için seferberliğe başlarken, maddi ve manevi destek her yönden geldi. Bu sürece destek olmak isteyen markalar da kolları sıvadı. Otomotiv sektörü de birbiri ardına destek açıklarken, bölgeye hastane kuran markalar bile oldu.

Karar'dan Ali Yıldırım'ın haberine göre, Türkiye’de Renault ve Dacia markalarını yöneten MAİS A.Ş. “Depremin ilk saatlerinden itibaren; MAİS olarak civardaki tüm yetkili satıcılarımız ile koordinasyon halinde olmaya devam ediyoruz. Tüm paydaşlarımız, iş ortaklarımız ve ailelerinin barınma, ısınma, gıda, hijyen malzemeleri ve diğer tüm temel ihtiyaçları ile ilgili destek faaliyetlerimizi var gücümüzle sürdürüyoruz. İhtiyaç listeleri çerçevesinde AFAD tarafından belirlenen yardımlar; bölgedeki tüm koordinatörlüklerimiz ve yetkili satıcılarımız aracılığıyla, en yakın bayilerimizden komşu illerimize anlık olarak ulaştırılmaya devam ediyor.”

Kia Türkiye ise “İlk etapta battaniye, bebek bezi ve kışlık kıyafet içeren destek paketlerimiz AFAD’a ulaştırılmıştır. Bu malzemelere ek olarak üretim ve siparişi devam eden ihtiyaç malzemeleri, tedarik süreçleri tamamlanınca aynı şekilde bölgeye sevk edilecektir.”

Garenta ve İkinciyeni: “Tüm yardımlar için AFAD, Anadolu Vakfı ve bölgedeki bayilerimiz ile koordineli olarak çalışmaktayız. Öncelikli olarak bebek bezi, hijyen ürünleri, battaniye ve kışlık kıyafetler içeren destek paketlerimizi AFAD’a ulaştırdık. Ek yardımları da toparlıyoruz.”

Doğuş Grubu: TÜVTÜRK Muayene İstasyonları kapsamında bölgedeki 13 istasyonumuz barınma amacıyla tahsis edildi. İstasyonların içine konulan konteynerler vasıtasıyla her gün binden fazla kişiye barınma imkanı sunuyoruz. Doğuş İnşaat, Anadolu’nun farklı yerlerindeki şantiyelerimizden vinçli kamyon, excavator, kamyonlar, binek araçlar, jeneratörler, konteynerler ve büyük miktarda destek malzemesini uzman personeli ile deprem bölgelerine ulaştırdı.”


Geri Dön