21 / 05 / 2024

Depremzedelerin yardımına herkes koşuyor! Otomotiv sektörü de seferber oldu

Depremzedelerin yardımına herkes koşuyor! Otomotiv sektörü de seferber oldu

Kahramanmaraş depremi 10 ilde binlerce kişiyi sevdiklerinden ayırdı. Depremin etkisine giren birçok il yaşanan tahribattan dolayı yaşanmaz hale gelirken, tüm Türkiye yardım için seferber oldu. Maddi yardımın dışında ellerindeki imkanları da seferber eden otomotiv markaları, her alanda ihtiyaç sahipl



ENTERPRİSE TÜM KARAVANLARINI GÖNDERDİ
LeasePlan Türkiye, Ahbap Derneği’ne deprem bölgesinde kullanılmak üzere 1 milyon TL nakdi yardım gerçekleştirdi. Enterprise da, araç parkındaki tüm karavanlarının kiralama sürecini durdurarak afet bölgesine doğru depremzedelerin kullanımı için gönderdi. Enterprise Türkiye, hemen harekete geçerek araç parkındaki yaklaşık 100 adet entegre ve çekme karavanı deprem bölgesine, depremzedelerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını sağlamak üzere yolladı.

Jant üreticisi CMS ise sosyal medya hesaplarından açıklama ile şirket olarak çalışanlarının da katkılarıyla acil ihtiyaçlar için deprem bölgesine ulaştırılmak üzere barınma, ısınma, giyim, gıda, medikal malzeme ve ilaç içeren yardımlarını bölgeye gönderdiğini belirtti.

Karsan ise sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklama ile yaraları sarmak ve yardım faaliyetlerinin bir parçası olmak üzere hızla harekete geçtiğini belirterek, AFAD ile koordinasyon halinde battaniye, kışlık kıyafet, hijyenik ürün ve gıda gibi ihtiyaç malzemelerini bölgeye yolladığını açıkladı.

TOSB Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ise afet bölgesinde kullanılmak üzere AFAD’a 1.5 milyon TL bağış yaptığını açıkladı.

CHERY: ÇALIŞANLARINA SAHİP ÇIKTI BÖLGEYE DE TIR YOLLADI
Chery Türkiye: Daha Türkiye’de satış ve pazarlama faaliyetlerine başlamayan Chery Türkiye, global destekli (Chery International) tüm çalışanlarına afet durumu ihtiyaçlarını karşılamak için 100 bin dolara eşdeğer acil durum malzemeleri satın alınması için destek çıktı. Chery’nin yaklaşık 100 bin dolarlık ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek vb. dahil olmak üzere acil durum malzemesini içeren yardım TIR’ı bölgeye doğru hızla yola çıktı.

TURPAK MOBİL AKARYAKIT SİSTEMİ BÖLGEDE
Turpak afet bölgesinde yer alan akaryakıt istasyonlarının ikmal süreçlerinin sekteye uğramaması, işleyişlerinin aralıksız bir şekilde devam etmesi için İstanbul genel merkezinden 1 adet büyük ve 2 adet karavan olmak üzere 3 mobil ekibi bölgeye sevk etti. Pilot Garage da 5 TIR’dan oluşan yardım konvoyunu depremden etkilenen şehirlere sevk etti. Bölgede aktif rol oynayan AFAD aracılığıyla 1 milyon TL yardımda bulundu.

TOYOTA TÜRKİYE KONTEYNER EV PROJESİNE DAHİL OLDU
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. ile Lexus Türkiye, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili doğrudan etkileyen depremlerin ardından bayilerini, çalışanlarını ve iş ortaklarını da içine alan bir yardım kampanyasıyla bölgeye katkı sağladı. Şirketin bayileri, bayi çalışanları, ajansları ve ALJ Türkiye şirketleri çalışanlarının desteğiyle 20 milyon TL toplandı. Ahbap Derneği’nin, afet bölgelerindeki barınma sorununa çare olmak üzere başlattığı Konteyner-Ev Projesi’ne dahil olundu. Bu sayede 500’e yakın konteyner-ev Ahbap koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine teslim edilecek.

STELLANTİS TÜRKİYE BAYİ TEŞKİLATINI TAHLİYE ETTİ
Stellantis Türkiye: Peugeot, Citroën, Opel ve DS gibi markaları bulunduran Stellantis Türkiye ise deprem bölgesine yönelik sıra dışı bir yardım operasyonu gerçekleştirmeye devam ediyor. Depremden etkilenen ve zarar gören bölgedeki büyük bayi teşkilatının tüm çalışanlarını ve ailelerini deprem bölgesinden çıkartmayı önceliklendiren şirket, zorlu koşullar altında önemli bir lojistik operasyon gerçekleştirerek yaklaşık 4 günde 600 kadarı bebek, küçük çocuklar ve yaşlılar olmak üzere yaklaşık 1200’i aşkın kişiyi deprem bölgesinden tahliye etti.

Antalya’da 350 odalı bir otel tutarak yetkili satıcılarının tüm çalışanlarına ve ailelerine güvenli ve sıcak bir alan yaratan Stellantis Türkiye, kapsamlı bir operasyonla yaklaşık olarak toplamda 1500 kişiye yakın kişiyi bölgeden tahliye etmeyi ve güvenli barınma ihtiyacını karşılamayı planlıyor.

Yaralıların tedavilerini de üstlenen Stellantis Türkiye, sadece temsil ettiği 4 markasının bayi çalışan ve ailelerini bölgeden tahliye edip güvenli bir barınma alanı açmakla da yetinmedi. Bayilerinin temsil ettiği farklı otomotiv markalarının çalışanlarını ve ailelerini de geride bırakmadan, onları ayırt etmeksizin bölgeden tahliye etti. Aynı zamanda yardım talebi üzerine de bir destek hesabı açarak, bunu ailelerin bebek ve çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için kullandı.


Geri Dön