18 / 05 / 2024

Depremzedelerin yardımına herkes koşuyor! Otomotiv sektörü de seferber oldu

Depremzedelerin yardımına herkes koşuyor! Otomotiv sektörü de seferber oldu

Kahramanmaraş depremi 10 ilde binlerce kişiyi sevdiklerinden ayırdı. Depremin etkisine giren birçok il yaşanan tahribattan dolayı yaşanmaz hale gelirken, tüm Türkiye yardım için seferber oldu. Maddi yardımın dışında ellerindeki imkanları da seferber eden otomotiv markaları, her alanda ihtiyaç sahipl



HYUNDAI GÜNEY KORE’DEN BİLE MADDİ DESTEK
Hyundai Assan’da yardım elini uzatan markalardan oldu. Marka şöyle bir açıklama yaptı: “Bu büyük felaketi hep birlikte dayanışma ve iş birliği içinde halledeceğiz. Hyundai Assan olarak bölgelere yardım ulaştırmak için kurtarma ekipmanları ve temel ihtiyaçları kapsayan 10 milyon TL değerinde desteği AFAD’a sağlıyoruz. Bu zorlu süreçte halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Daha sonra bir duyuru daha paylaşan Hyundai, depremin yaralarını birlikte sarıyoruz diyerek: “Hyundai Assan olarak yaptığımız desteğin ardından markanın Güney Kore’deki merkezi de deprem felaketinden etkilenen ülkemize 1.8 milyon dolar yardımda bulunuyor. Hyundai Motor Grubu en kısa zamanda depremde hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına baş sağlığı dilerken yaralıların da bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyor.”

YOL YARDIM DESTEĞİ VE AKARYAKIT TEDARİĞİ SAĞLADILAR
Mercedes-Benz Türk, AFAD ile koordineli olarak kışlık mont, polar, battaniye, atkı, bere, elpen, powerbank kış şartlarına uygun tekstil malzemeleri gönderdi. Şirket aynı zamanda tüm Mercedes-Benz çekicilere ücretsiz yol yardımı da sundu. Castrol ve BP Türkiye’de akaryakıt ile madeni yağ tedariğinin yanı sıra nakit desteği de yaptı.

TOFAŞ’IN KURTARMA EKİBİ SAHADA
TOFAŞ ise AFAD ile koordineli bir şekilde depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olabilmek için 15 kişilik arama kurtarma ekibini bölgeye sevk etti. TOFAŞ sosyal medya üzerinden şu açıklamayı da ekledi: “Bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere, şirketimiz ve çalışanlarımızın desteği ile toplanan yardım malzemeleri Tofaş tırları ile yola çıktı. Ülke çapındaki bayilerimiz aracılığıyla, afet bölgesine yardım malzemesi gönderimi için çalışmalarımız sürüyor.”

TÜRK TRAKTÖR’ÜN GEÇİCİ KONAKLAMA TIRLARI DEVREDE
Borusan ise grup olarak yardımda bulundu. Bölgeyi etkileyen depremin ardından Borusan Grup, Afet Koordinasyon Merkezi oluşturdu. Yardımlara başladı. Sadece genel ihtiyaçlar değil, iş makinesi, enerji çözümleri tedariki, barınma imkanıyla birlikte Borusanlı gönüllülerle desteğe başladı. TürkTraktör Ailesi de yardım çalışmalarını başlattı. Açıklama şöyle sürdü: İlk etapta kazıcı-yükleyici iş makinesi, operatör ve sorumlu arkadaşlarımızdan oluşan kurtarma ekibi desteğini de bölgeye ulaştırdık. Ayrıca, gönüllü çalışma arkadaşlarımızdan topladığımız kışlık kıyafet, ayakkabı, battaniye, çocuk bezi, ısıtıcı, powerbank vb. malzemelere ek olarak, su, poşetli ekmek ve konserve gıdalar hem geçici konaklamaya elverişli tırlarımız hem de yardım tırlarımız ile bölgeye sevk edilmek üzere yola çıktı.

DOĞAN TREND LANSMAN BÜTÇESİNİ BAĞIŞLADI
MG ve Suzuki markalarının distribütörü Doğan Trend Otomotiv de grup şirketleriyle beraber, arama-kurtarma, beslenme, barınma, iletişim ve akaryakıt tedariği olarak beş önemli ihtiyaç alanında desteklerini sürdürdüğünü açıkladı. Doğan Trend Şirket ayrıca, Mart ayında yapacağı MG elektrikli araçlar basın lansman organizasyonunu iptal ederek tüm lansman bütçesini deprem bölgesine aktaracağını açıkladı.

FORD OTOSAN HASTANE KURDU
Ford Otosan da afete anında yardım tepkisi veren markalardan biri oldu. Marka sosyal medya hesabı üzerinden şöyle bir açıklama yayınladı:

"Ford Otosan olarak depremin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki yaraların sarılması için Koç Topluluğu bünyesinde oluşturulan Kriz Koordinasyon Merkezi ve AFAD ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Arama-kurtarma konusunda uzman olan Ford Otosan Arama Kurtarma Ekiplerimiz (FOKE) kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Dok tor ve hemşirelerimiz de sahra hastanesi kurarak tıbbı destek vermeye başladı. Bölgenin ısınma ve temel ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Türkiye bayilerimiz ve çalışan gönüllülerimizle topladığımız malzemeler bölgeye ulaştı. Aynı zamanda yerinde servis araçlarımızla bölgedeki tüm ambulanslara ücretsiz periyodik bakım hizmeti, başta kamu araçları olmak üzere otomobil hem de ticari araçlara ücretsiz yol yardım ve çekici hizmeti sunuyoruz. Hepimize geçmiş olsun.”


Geri Dön