21 / 05 / 2024

Depremzedenin çilesi bitmedi! Satılık ve kiralık konuta fahiş zam! En yüksek artış hangi şehirde yaşandı?

Depremzedenin çilesi bitmedi! Satılık ve kiralık konuta fahiş zam! En yüksek artış hangi şehirde yaşandı?

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle evleri yıkılan veya hasar gören depremzede şimdi de fırsatçılar ile uğraşıyor. Afet bölgelerinden çevre illere göç etmek isteyenlerin bazıları fahiş kira bedelleri ile karşı karşıya kalırken, bazıları da ev bulamıyor.



Hürriyet Gazetesi’nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, 6 Şubat tarihinde deprem felaketi yaşanmasaydı fiyat artışı yüzde 8, kira artışı ise yüzde 4 olarak öngörülmüştü.

Depremzedenin çilesi bitmedi! Satılık ve kiralık konuta fahiş zam! En yüksek artış hangi şehirde yaşandı?

EN YÜKSEK ARTIŞ MALATYA’DA

Hürriyet Gazetesi’nde yer alan haberde, satılık konut fiyatlarında en yüksek artışın yüzde 33 ile Malatya’da gerçekleştiği belirtilirken, Malatya’yı yüzde 20 ile Elazığ, yüzde 18 ile Kahramanmaraş, yüzde 16 ile Hatay ve  Adana  şehirleri takip etti.

Hatay’da deprem öncesi yüzde 6 olarak beklenen kira artış oranı ise deprem sonrası yüzde 56 seviyelerine ulaştı. Malatya’da kiralar yüzde 41 oranında artarken, Adıyaman’da yüzde 33, Kahramanmaraş’ta ise yüzde 30 oranında artış gösterdi.

KONUT STOĞU HIZLA ERİDİ

Deprem felaketinden etkilenen 11 şehrimizde hem kiralık hem de satılık konut stoğunun hızla eridiği bilgisinin yer aldığı habere göre, Kahramanmaraş deprem felaketinin büyük yıkımlara ve kayıplara yol açtığı şehirlerde satılmayı bekleyen konut stoku ortalama yüzde 53, kiralanmayı bekleyen stok adedi ise ortalama yüzde 59 oranında düşüş kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön