14 / 05 / 2024

Depremzedeye özel kredi oranları 72 saatte değişti! 0.99 olan faiz oranı 1.59’a çıktı!

Depremzedeye özel kredi oranları 72 saatte değişti! 0.99 olan faiz oranı 1.59’a çıktı!

11 şehirde yaşayan depremzedeler için kamu bankalarının açtığı 0.99 faiz oranlı 100 bin TL'lik ihtiyaç kredisine yoğun talep olunca banka önce mobilden yapılan başvuru ekranlarını kapattı. Daha sonra ise gece 00.00’dan sonra kredi oranını 1.59’a çıkardı.



DEPREMZEDEYE ÖZEL KREDİ ORANLARI 72 SAATTE DEĞİŞTİ

Fakat talebin bu denli yoğun olabileceğini de hesaba katamayan bankalar; şubelerdeki izdihamın önüne geçebilmek amacıyla bu kez başvuruların mobil bankacılık üzerinden alınacağını açıkladı.

Dijital ortamdan da gerçekleştirilen başvuruların yüz binlere ulaşmasıyla Halkbank önce 8 Mart tarihinde gece 00.00'dan itibaren önce mobil başvuru ekranını kullanıma kapattı, daha sonra ise depremzedelere bir şok yaşattı.

Banka 0.99 faiz oranıyla depremzedelere özel olarak açmış olduğu kredi faiz oranını dün itibarıyla 1.59'a çıkardıktan sonra mobil ekranı da yeniden kullanıma açtı.

Depremzedeye özel kredi oranları 72 saatte değişti! 0.99 olan faiz oranı 1.59’a çıktı!

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, kamu çalışanları başta olmak üzere çok sayıda depremzede gittikleri banka şubelerinden elleri boş döndü. 72 saat içerisinde faiz oranının değişmesine tepki veren depremzedeler, "Hani nas vardı. Ne değişti de iki günde faizleri değiştirdiler. Böyle saçmalık olmaz" dedi. 10 bin liralık hane başı destek ödemesinde de aynı sorunlarla karşılaştıklarını söyleyen depremzedeler binasına hasarsız raporu verilenlere ödeme alabileceklerine dair mesaj gittiğini ve binası hasarlı olanlardan alamayanlar olduğunu söyleyerek, "Bunun kriteri nedir, neye göre belirleniyor. Şimdi de kredi faizlerini değiştirdiler” dedi.

Binası depremde hasar görenler hemen bakın! 1 milyon 70 bin kişiye 10 bin TL, 129 bin haneye 15 bin TL ödendi!

Kağıthane'deki kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimleri başladı!

Depremin maliyeti 1 trilyon lira mı olacak? 227 bin 27 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön