28 / 04 / 2024

Derince Yenikent Mahallesi'ndeki arazi ihalesinin kazananı belli oldu!

Derince Yenikent Mahallesi'ndeki arazi ihalesinin kazananı belli oldu!

Derince Belediyesi TOKİ’den satın aldığı Yenikent Mahallesi bölesindeki yaklaşık 25 dönümlük araziyi ihaleye çıkardı. Kıyasıya geçen ihalede Yelkent adına Adem Ceylan sunduğu 25 milyon artı KDV ile ihaleyi kazandı.



Derince Belediyesi 2007 yılında toplu konut yapmak amacıyla TOKİ’den satın aldığı Yenikent Mahallesi bölesindeki yaklaşık 25 dönümlük araziyi ihaleye çıkardı.  Derince Belediyesi İhale Salonu’nda bugün gerçekleşen ihalenin başkanlığını Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut yaptı. 600-800 arasında toplu konutun yapılabileceği büyüklükte olan ve yaklaşık 25 milyon TL muhammen bedel üzerindeki ihaleye çıkartılan arazi için 2 firmadan teklif geldi. Yelkent ve Türköz şirketinin kıyasıya yarıştığı ihale sonucunda Yelkent adına Adem Ceylan sunduğu 25 milyon artı KDV ile ihaleyi kazandı. 



Özgür Kocaeli



Haber Bizim Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Derince Belediyesi tarafından satışa çıkartılan 24 bin 741 metrekarelik arsanın ihalesini AKP’li yönetici Engin Koyun'un sahibi olduğu şirket kazandı


Derince Belediyesi'ne ait olan ve ilçenin en değerli arsası olarak bilinen Yenikent Mahallesi’ndeki 24 bin 741 metrekarelik arsa, açık arttırma usulü ile yapılan ihalede Yelkent İnşaat’ın oldu. AKP İl Yöneticisi ve AKP Körfez İlçe eski Başkanı Engin Koyun’a ait Yelkent İnşaat şirketi adına ihaleye giren Adem Ceylan, Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un ısrarlı baskısı sonucu 25 milyon liraya kadar çıkarak ihaleyi kazandı. Adem Ceylan, Yelkent İnşaat firması adına imzayı attı.

 

Derince Belediyesi Encümen Toplantı Salonu'nda yapılan ihaleye, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, belediye yetkilileri, ihale komisyonu ve Yelkent İnşaat yetkilileri katıldı. İki firmanın yer aldığı ihalede Yelkent İnşaat adına ihaleye katılan Adem Ceylan açık artırmada rakamı 24 milyon 820 bin TL'ye kadar çıkardı. Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ve Yelkent İnşaat firması yetkilileri arasında kıyasıya yapılan pazarlık sonrasında arsa için 25 milyon lira ihale bedeli kabul edildi ve Adem Ceylan firma adına imzaları attı. Böylelikle Yelkent İnşaat firması arsa için KDV dahil 29 milyon 500 bin TL ödeyecek. 25 milyon TL+KDV fiyatıyla satılan arsa, Yenikent Mahallesi’nde, Derince Emniyet Müdürlüğü binası karşısında yer alıyor.


Bizim Kocaeli


Haber Kocaeli Bizim Yaka Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Derince Belediyesi'nin Yenikent Mahallesi'nde satışa çıkarttığı yaklaşık 25 dönümlük arazinin ihalesinde en yüksek teklifi 25 milyon TL ile Yelkent İnşaat firması verdi. 


Firmanın sahibi ise, AK Parti İl Yöneticisi Engin Koyun l Mülkiyeti 9 yıl önce alınan Derince Belediyesine ait olan Yenikent Mahallesi ndeki 24 bin 778 metrekarelik alanın satış ihalesi Derince Belediyesi Encümenince Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Muhammen bedelin 24 milyon 778 bin 580 TL olarak belirlendiği ihaleye Yelkent İnşaat ve Türköz İnşaat firmaları katıldı. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulutun başkanlığında yapılan ihalede verilen en yüksek teklif 25 milyon TL + KDV ile Yelkent İnşaat firmasından geldi.

 

800 KONUTLUK ALAN


 Yenikent Mahallesi bölesindeki yaklaşık 25 dönümlük arazi dün ihaleye çıkarıldı. İhalenin başkanlığını Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut yaptı. 600-800 arasında konutun yapılabilecek büyüklükte olan alanın ihalesine iki firma teklif verdi. İhalede AKP Körfez eski İlçe Başkanı Engin Koyun'un firması Yelkent ve Türköz İnşaat kıyasıya yarıştı. 


KOYUN'UN ŞİRKETİ KAZANDI 


İhalede ilk olarak Yelkent İnşaat adma Adem Ceylan önce 24 milyon 800 bin artı KDV verdi. Daha sonra ise teklifi 24 milyon 810 bine yükselten ve son teklifi olduğunu söyleyen Türköz adma Hüseyin Öztürk'ün bu artışına, Yelkent adma Adem Ceylan24 milyon 820 bin TL ile karşılık verdi. Bulut, Yelkent adına Adem Ceylana sunduğu 24 milyon 820 bin TL'lik teklifi 25 milyona çıkarması için ısrarda bulundu. Israr üzerine Adem Ceylan, sunduğu 24 milyon 820 bin TL'lik teklifi 25 milyon artı KDV'ye çıkarttı ve ihale Yelkent'in oldu.


KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN PLANLANIYORDU


Yine iki önceki dönem başkan olan Ali Haydar Bulut zamanında alman arazi, önceki dönem belediye başkanlığı yapan Aziz Alemdar tarafından kentsel dönüşümde kullanılmak üzere planlanıyordu. Ancak arazi kentsel dönüşümde kullanılmadı ve arazinin satışı yine ilk alıcısı olan Başkan Bulut'a nasip oldu. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön