27 / 04 / 2024

Destek paraları yatmaya başladı! Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?

Destek paraları yatmaya başladı! Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?

Aile destek parasının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte onlardan biri “Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?” sorusunun yanıtı!



SOSYAL YARDIM PARASI NE KADAR OLDU?

  • Başlangıç olarak 450 TL ile 650 TL olan ödeme tutarı 850 TL ile 1.250 TL' ye çıkarıldı.
  • 'Çocuk Destek Bileşeni' adı altında yeni bir destek programının içine dahil edildi. Sosyal yardımlardan yararlanan ailelerdeki çocuklara dair ek aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek verilecektir.
  • Türkiye Aile Destek Programına başvurusu kabul edilen ancak Elektrik Tüketim Desteği (ETD) alamayan hanelere ETD sağlanacak. Kw karşılığı destek verilecek. En fala 216 TL'ye kadarlık bir kısmı. Diğer yandan şu anda Elektrik Tüketim Desteğimiz de devam ediyor.
  • Doğal gaz Tüketim Desteği'nde de tutar yükseltildi. Mevcut 415 ile 1.150 TL olan destek miktarı 900 TL ile 2.500 TL olacak şekilde tasarlandı.
  • Sosyal yardım başvuruları edevlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak.
  • Türkiye Aile Destek Programı'ndan yararlanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ün altında olması gerekmektedir.

Destek paraları yatmaya başladı! Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?

İşte “Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?” sorusunun merak edilen detayları…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön