05 / 05 / 2024

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete bebek bezinde büyük indirim! Kampanya gibi duyuru

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete bebek bezinde büyük indirim! Kampanya gibi duyuru

Aşırı enflasyon karşısında ezilen vatandaşın alım gücü market raflarındaki temel tüketim mallarını almaya yetmeyeince hükümet kampanya gibi bir duyuruya imza attı. Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete bebek bezinde büyük indirim! KDV oranları düşürüldü.



KONUTA DA DÜZENLEME GELDİ

Erdoğan'ın temel gıda ürünlerine yapılan KDV indirimleri duyurusu arasında konutlarda uygulanan KDV oranlarıyla ilgilide açıklama yaptı. Erdoğan, "Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık. Ayrıca yeme içme hizmetleri tamamında KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz. Satın alınan konut, nerede olursa olsun metrekaresine göre değişen aynı kademeli KDV uygulamasına tabi olacaktır. Yani net alanı 150 metrekareyi aşmayan konutlarda KDV yüzde 8'dir. Bu büyüklüğü aşan konutlarda ilk 150 metre karesi için yüzde 8, aşan konutlarda yüzde 18 KDV uygulanacaktır." şeklinde konuştu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön