27 / 04 / 2024

Detroit iflas etti!

Detroit iflas etti!

ABD'nin en büyük ve dünyanın sayılı otomotiv merkezlerinden biri olan Detroit, iflas koruma talebinde bulundu. Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinde, 18.5 milyar dolarlık borçla ülke tarihinin en büyük iflası yaşandı...



Otomotiv sektörü iflas şoku yaşıyor. ABD'nin en büyük ve dünyanın sayılı otomotiv merkezlerinden biri olan Detroit, iflas koruma talebinde bulundu. Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinde, 18.5 milyar dolarlık borçla ülke tarihinin en büyük iflası yaşandı. Detroit Acil Durum Müdürü Kevyn Orr'un hazırladığı iflas kararı dosyası Vali Rick Snyder tarafından kabul edildi. 


BAŞKA ŞANS KALMAMIŞTI 

Michigan Valisi Rick Snyder yaptığı açıklamada, "18.5 milyar dolarlık borcu bulunan Detroit'in iflastan başka şansı kalmamıştı" değerlendirmesini yaptı. Detroit'in karşı karşıya kaldığı mali krizin çok uzun süre ihmal edildiğini bildiren Snyder, "Bu zor kararı temel hizmetleri hak eden Detroit halkı için alıyorum" diyerek, bu şekilde şehrin gelecekte mali yönden tekrar eski günlere döndürülebileceğini kaydetti. Kararın geçerli olması için hakimin onaylaması gerekiyor. Detroit, son aylarda 10 bin çalışanının maaşını ödeyebilmek için devlet destekli tahvil çıkarmıştı. 


En büyük darbeyi iki büyük vurdu

Şehrin nüfusu 2000 yılından bu yana yüzde 28 azaldı. Detroit en büyük darbeyi, otomobil devlerinden General Motors ve Chrysler'in 2009'da iflaslarını istemesiyle almıştı.


Sabah


Geri Dön