10 / 05 / 2024

Detroit iflas etti

Detroit iflas etti

ABD'nin en büyük ve dünyanın sayılı otomotiv merkezlerinden biri olan Detroit, iflas koruma talebinde bulundu. Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinde, 18.5 milyar dolarlık borçla ülke tarihinin en büyük iflası yaşandı...

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın şirketi Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti!

Türkiye turizm sektörünün 'en güçlü' markaları arasında yer alan Alkoçlar Otelcilik AŞ iflas etti. İflas kararı ile beraber şirketin tasfiyesine geçildi.

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

Konut sektöründe yaşanan kriz sektörü vurmaya devam ediyor. Krizin etkileri hem vatandaş hem de inşaat firmaları tarafından ağır şekilde hissediliyor. Son zamanlarda inşaat şirketlerinden iflas haberleri artmaya başladı. 

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

Bitcoin devi resmen iflas etti!

Kripto para sektörünün devlerinden biri olan Stabilcoin TerraUSD'nin yaratıcısı Terraform Labs iflas ettiği kaydedildi. Bitcoin devi, Amerika Birleşik Devletleri'nde iflas başvurusunda bulunduğu belirtildi. Binlerce yatırımcıyı ilgilendiren bu olay, piyasada büyük yankı uyandırdı.

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Dev firma iflas etti! 300 çalışan işsiz kaldı

Gaziantep'in ambalaj üreten devi Folyopak iflasını açıkladı. 25 ülkeye ihracat yapan şirkette 300 çalışan işsiz kalırken, fabrika önünde toplanan işçiler tazminatlarını talep etti. İşte tüm detaylar...

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Bu ülkede gelecek yıl içerisinde 28 bin şirketin iflas etmesi bekleniyor!

Son üç ayda 6 bin 342 şirketin iflas ettiği ülkede yaşanan yüksek faiz oranları ve artan borçlanma maliyetleri nedeniyle gelecek yıl içerisinde toplam 28 bin şirketin daha iflas edebileceği belirtildi.

Türkiye'nin göbeğinde yer alıyordu... Bu sefer bir AVM iflas etti: Hepsi tahliye edilecek

Türkiye'de Ankara'nın göbeğinde yer alan bir AVM, iflas bayrağını çekti. AVM içerisindeki tüm esnaflar kısa süre içerisinde tahliye edilecek ve AVM artık hizmet vermeyecek.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

Perakende devi iflas etti! 12 bin çalışan işsiz kaldı

İngiliz indirim marketleri zinciri Wilko'nun Perşembe günü iflasını açıklayacağı ifade edildi. 400 mağazaya sahip şirketin yaklaşık 12 bin çalışanı bulunmakta. İşte tüm detaylar...

Kargo devi iflas etti! Binlerce çalışan işsiz kaldı

Bir dönemler sektöre yön veren köklü kargo firması Yellow, iflas etti. 30 bin çalışan iflas haberinin kesinleşmesiyle işsiz kaldı. İşte tüm detaylar...

Detroit iflas etti Haberi

Detroit iflas etti

Otomotiv sektörü iflas şoku yaşıyor. ABD'nin en büyük ve dünyanın sayılı otomotiv merkezlerinden biri olan Detroit, iflas koruma talebinde bulundu. Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinde, 18.5 milyar dolarlık borçla ülke tarihinin en büyük iflası yaşandı. Detroit Acil Durum Müdürü Kevyn Orr'un hazırladığı iflas kararı dosyası Vali Rick Snyder tarafından kabul edildi. 


BAŞKA ŞANS KALMAMIŞTI 

Michigan Valisi Rick Snyder yaptığı açıklamada, "18.5 milyar dolarlık borcu bulunan Detroit'in iflastan başka şansı kalmamıştı" değerlendirmesini yaptı. Detroit'in karşı karşıya kaldığı mali krizin çok uzun süre ihmal edildiğini bildiren Snyder, "Bu zor kararı temel hizmetleri hak eden Detroit halkı için alıyorum" diyerek, bu şekilde şehrin gelecekte mali yönden tekrar eski günlere döndürülebileceğini kaydetti. Kararın geçerli olması için hakimin onaylaması gerekiyor. Detroit, son aylarda 10 bin çalışanının...