28 / 04 / 2024

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.



Maketten satışını yapan, Erzurum merkezli Karadayı İnşaat 1500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Şirketin gayrimenkulleri birer birer icradan satışa konurken, Palandöken’de yer alan bir arsası 317 milyona icradan satış ihalesi satılacak.

HalkTV'de yer alan habere göre Erzurum merkezli Karadayı Konut Yapı AŞ'nin bir süre önce teslim edemediği konut projeleri sonrası şirket sahibi hakkında yüzlerce sene hapis istemi ile dava açıldı.

Girdiği mali sıkıntıları aşamayan şirketin değerli mülkleri de birer birer icradan satışa çıkarıldı. Karadayı İnşaat’ın konut imarlı 22 dönümlük bir arsası icradan satışa sunuldu.

DEĞERİ 317 MİLYON TÜRK LİRASI

Fırat Erdoğan isimli bir şahsın satışını istediği arsa için belirlenen muhammen bedel 317 milyon Türk Lirası. Dev arsanın icra ihalesinin ilki geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. İhaleye katılmak isteyenler, 24 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında teklifte bulunabilecek.

ŞİRKET SAHİBİNE 386 SENE HAPİS

Şirketin, satışını maket üzerinde gerçekleştirdiği fakat teslim edemediği bin 500 kadar daire sebebi ile müteahhit Ahmet Metin Karadayı bin 400 seneye kadar hapis istemi ile dava açılmıştı. Yapılan yargılama sonrası Karadayı 386 sene hapis cezası aldı.

OLAY

Karadayı Konut Yapı Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt firmasının sahibi ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Metin Karadayı hakkında, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Karadayı'nın, Erzurum Palandöken ilçesi sınırları içinde bir kısmını Erzurum Büyükşehir Belediyesinden ihale yoluyla aldığı, bir kısmını da konut karşılığı müştekilerden topladığı parseller üzerinde hazırladığı konut projesini yapmayarak, para ya da arsa karşılığı satış yaptığı önceden 200 olan soruşturma aşamasında 346'yı bulan müştekiyi dolandırdığı belirtildi.

Karadayı hakkında her bir müşteki için ayrı ayrı 2 seneden 7 seneye kadar olmak üzere toplam 692 yıldan 2 bin 400 seneye kadar hapis istemiyle ilk olarak asliye ceza mahkemesinde açılan dava, bu mahkemenin suçun niteliği itibarıyla görevsizlik kararı vermesi üzerine iddianame Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vade fırsatıyla ev satıyor! 32 il için son dakika müjdesi! 

Konutta amortisman süresi kısalıyor! 

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!


Geri Dön