19 / 05 / 2024

Dev otomotiv markası on binlerce aracı geri çağırdı

Dev otomotiv markası on binlerce aracı geri çağırdı

Tesla, ABD'de Tam Otonom Sürüş (FSD) Beta yazılımına sahip 362 bin otomobilini, yazılım güncellemek için geri çağırma kararı aldı. İşte tüm detaylar...



HAKKINDA 40'YA YAKIN SORUŞTURMA BULUNUYOR
NHTSA, 2021'de park halindeki acil durum araçlarıyla bir dizi çarpışma olayı nedeniyle otopilota sahip 830 bin Tesla otomobil hakkında soruşturma başlatmıştı. NHTSA, en son Perşembe günü yaptığı açıklamada, FSD sistemi ile geri çağırma haricinde, Tesla'nın otopilot ve ilgili araç sistemlerine yönelik soruşturmasının sürdüğünü bildirdi.

NHTSA Aralık ayında, San Francisco'da bir sürücünün FSD özelliğinin arızalandığını bildirdiği sekiz araçlık bir kaza da dahil olmak üzere Tesla'nın otomobillerinin karıştığı trafik kazalarına ilişkin iki yeni soruşturma açmıştı.

Kurumun 2016'dan bu yana gelişmiş sürücü destek sistemlerinin kullanıldığından şüphelenilen ve 19 ölüm ile sonuçlanan trafik kazaları ile ilgili Tesla hakkında 40'a yakın soruşturma açtığı biliniyor.

Tesla'nın ABD'de satışları 2022'de yüzde 80 artarak 536 bin adedi buldu. Model Y, 252 bin adetlik satış rakamı ile ABD'de en çok satılan 6'ncı otomobil oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön