07 / 05 / 2024

Honda ve Toyota milyonlarca aracı geri çağırdığını duyurdu...

Honda ve Toyota milyonlarca aracı geri çağırdığını duyurdu...

Parça imalatçısı Denso Corp'un üretimi kusurlu yakıt pompaları nedeninden dolayı  küresel düzeyde 14,5 milyon araç geri çağrıldı. İşte haberin detayları...



Japonya'nın resmi Kyodo ajansı, Denso üretimi kusurlu yakıt pompalarının kullanıldığı farklı markalardan geri çağrılacak araçların son durumunu araştırdı ve açıklamalrda bulundu.Yapılan araştırma sonucuna göre Honda Motor 8,3 milyon aracını, Toyota Motor ise 6,2 milyon aracını, kusurlu yakıt pompaları sebebiy ilegeri çağırdığını belirtti.

Marka, Güneydeki Aiçi eyaleti merkezli parça üreticisi Denso'nun yakıt pompalarında kusur saptanmış ve bunun, aracın durmasına yol açabileceği tespit edilmişti. Bu kusurun tespiti sonrası Denso Başkanı Hayaşi Shinnosuke, müşterilerinden ve Japon kamuoyundan özür dilemişti. Denso şirketi açıklamasında ise "kusurlu yakıt pompasına sahip modellerde şimdiye kadar kaza ve yaralanma saptanmadığı" kaydedilmişti.

Honda ve Toyota milyonlarca aracı geri çağırdığını duyurdu...

TOYOTA 1 MİLYONDAN FAZLA ARACI BAŞKA BİR HATADAN GERİ ÇAĞIRDI

Öte yandan Toyota, bir başka hata nedeniyle de araçlarını geri çağırdı. Toyota Motor'dan yapılan açıklama kapsamında, Toyota ve Lexus, bazı sedan ve SUV modellerinde yer alan hava yastığı sensöründeki sıkıntının araç içindekilerin ağırlığını hatalı tahmin ederek, muhtemel bir çarpışma anında hava yastığının doğru bir şekilde açılmamasına neden olabileceği şüphesi ile  dünya çapında 1 milyon 120 bin araçta güncelleme yapacağı kaydedildi.

Bu kapsamda, geri çağırma, 2020-2022 senelerinde üretimi yapılan Avalon, Camry, Corolla, RAV4, Lexus ES250, ES300H, ES350, RX350 Highlander ve Sienna Hybrid araçları içine alıyor. Bu araçların 1 milyonu ABD'de satılan araçlardan oluşuyor. Yetkili Toyota bayileri söz konusu sensörleri inceleyecek ve gerekirse değiştirecek. Toyota, Şubat 2024'te araç sahiplerini geri çağırma konusunda bilgilendirmeye başlamayı planlıyor.

Markalardan peş peşe indirim ve kampanya müjdesi! Citroen, Honda, Toyota, Opel, Peugeot tek tek açıkladı!

Sıfır otomobilde kampanya dönemi başladı! İşte marka marka tüm detaylar...

Toyota Corolla Sedan fiyatında çok çılgın indirim; Otomobil piyasası sallanacak


Geri Dön