24 / 07 / 2024

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dev Türk şirketini Rothschild ailesi satın alıyor 

Dünyanın en zengin ailelerinden Rothschild’ın üyesi olan Nat Rothschild, Türk şirketi Murat Ticaret Kablo'yu satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulundu. İşte tüm detaylar...




Rothschild’in geçen yıl Volex’in 2027 mali yılının sonuna kadar 1,2 milyar dolar gelir elde edeceğini belirttiği vurgulandı.
Söz konusu şirketin şu anda 22 ülkede 8.000 kişiye istihdam sağladığı bildirildi.

22 ülkede 8 binden fazla çalışanı olan Volex, böylece Türkiye’ye de girmiş olacak. Şirket daha önce 10 farklı firmayı satın almıştı. Türk şirketlerle ilk adımını 2011 yılında Genel Enerji’de yapan Nat Rothschild, Mehmet Emin Karamehmet ile birlikte Irak’ta petrol arama işine girmişti.

Murat Ticaret Hakkında
Şirketin resmi sitesinde yer alan bilgilerde 1969 yılından bu yana otomotiv endüstrisine hizmet veren bir Kablo Donanım Şirketi olduğu belirtildi.

Merkezi Türkiye’de bulunan Murat Ticaret’in, dünya standartlarında elektrik kablo demetleri, otomotiv akü kabloları ve OEM’lere TIER 1 tedarikçisi üretmekte olduğu kaydedildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön