03 / 05 / 2024

Dev zam daha oraya uğramadı! Hemen koşarsanız vaktiniz var

Dev zam daha oraya uğramadı! Hemen koşarsanız vaktiniz var

Yumurta fiyatlarına önceki gün zam geldi. 44 TL'den satılan 30'lu yumurta çoğu markette 60 TL'den satılmaya başlandı. Ancak ŞOK market henüz yumurtada zam uygulamadı. Şu anda ŞOK markette 30'lu yumurta 47 TL'den satışa sunuluyor.



Geçtiğimiz ay Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, 12.05.2022 tarihli toplantısında, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUMBİR) ve YUMBİR’e üye birliklerin rekabeti kısıtlayıcı çeşitli eylemlerde bulunmak suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla soruşturma açmıştı.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. "Üreticilerin anlaşarak fiyatı yükselttiği" anlamında bir soruşturma açıldığını aktaran, Afyon "Üreticilerin bir araya gelerek fiyat belirleme veya yükseltme imkanı, şansları" olmadığını söyledi. Afyon, "Üreticiler birleşerek fiyatı yükseltecek olsaydı, bir senedir zarar ediyor olmazdı" ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön