27 / 04 / 2024

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..



DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı bir canlı yayında, yaşanan depremler ve mahalli idare yöneticilerinin sorumlulukları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Emin Ekmen, yaptığı açıklamasında geçtiğimiz senelerde hayata geçirilen 'imar affını' gündemine alarak, bunun binaların depreme dayanıklılığını denetlemeyen bir af olduğuna, sadece bu sebeple binlerce insanın öldüğüne dikkat çekti. 

DEVA Partisi nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

Gazete Duvar'dan Didem Mercan'ın haberine göre; AK Parti'nin İBB Başkan Adayını Murat Kurum olarak açıklamasının ardından, imar affı yeniden gündeme geldi. 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, açıklamasında bu duruma da değindi ve Murat Kurum'un 5 sene boyunca Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak görevde bulunduğunun altını çizdi. 

Mehmet Özhaseki döneminde ise tarihin en büyük imar affının çıkarıldığına vurgu yapan Mehmet Emin Ekmen, Murat Kurum'un da değiştirme ihtiyacı hissetmeden bu yasayı aynen sürdürdüğünü anımsattı. 

DEVA Partisi nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, söz konusu yasanın akla aykırı bir şekilde yapının depreme dayanıklılığı ile ilgili sorumluluğu vatandaşa devrettiğine vurgu yaptı. 

Mehmet Emin Ekmen, "Söz konusu imar affında sadece binaların depreme dayanıklılığı denetlenmiş olsa, kolonu kesik olan binalar belirlenmiş olsa bugün binlerce vatandaşımız hayatta olurdu" ifadelerini kullandı. 

Ekmen, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olarak 50 binden fazla insanın hayatını kaybettiği iki depremde imar affının ağır sonuçlarının görüldüğünün altını çizdi. 

Ekmen, söz konusu açıklamasını Murat Kurum'a AFAD’ın Maraş ve çevre illerde hangi çalışmaları yaptığını sorarak tamamladı. 

Bunların yanı sıra, adaylığı açıklandıktan sonra bir açıklamada bulunan İBB Başkanı adayı  Murat Kurum, hemen yarın deprem olacakmış gibi hazırlıkların yapılacağını ve uzun vadede kalıcı çalışmaların gerçekleştirileceğine dikkat çekti. 

İmar barışının çıktığını, bunun da vatandaşların elektriğini, suyunu, doğalgazını alabilmesi amacıyla yapılmış bir düzenleme olduğunu aktaran Murat Kurum, O binanın sağlam olduğunu, o binanın riskli olmadığını ifade etmez ve barış dahilinde vatandaşımızın bu mağduriyeti gitsin diye yapılmış bir düzenlemedir. Dolayısıyla herhangi bir imar affı yok" ifadelerini kullandı. 

Yapım işlerinde uygulanacak artırımlı fiyat farkı hesaplamasına ilişkin düzenleme!

2024 Yılı Yatırım Programı'nda aslan payı ulaştırma ve haberleşmenin: Hangi projeye kaç TL ödenek verilecek?

Altın alıp satmak isteyenler! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? 16 Ocak 2024 altın fiyatları

 


Geri Dön