03 / 05 / 2024

Devlet alacaklarında gecikme faizi artırıldı! İşte detaylar…

Devlet alacaklarında gecikme faizi artırıldı! İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yer alan gecikme zammının oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 2,5 olarak belirlendi. İşte detaylar...



Amme Alacakları İçin Uygulanan Gecikme Zammı Oranının Yeniden Belirlenmesine Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, kamu alacakları için uygulanan gecikme zammı oranı yüzde 1,6'dan yüzde 2,5'e yükseltildi. Tecil faiz oranı ise yıllık yüzde 15'ten yüzde 24'e çıkartıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da yer alan gecikme zammının oranı, her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere yüzde 2,5 olarak belirlendi. Daha önce bu oran yüzde 1,6 olarak uygulanıyordu.

Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının Tahsilat Genel Tebliği de yürürlüğe girdi.

Buna göre, kamu alacaklarında yıllık yüzde 15 olarak uygulanan tecil faizi oranı bugün itibarıyla yüzde 24 olarak belirlendi. Bugün öncesinde yapılan müracaatlara dayanılarak tecil edilecek olan kamu alacaklarıyla tebliğin yayımı tarihinden önce tecil edilmiş ve tecil şartlarına uygun ödenmekte olan kamu alacaklarına tecil şartlarına uygun ödendikleri sürece müracaat tarihlerinden itibaren eski tecil faizi olan yüzde 15 uygulanacak.

Aynı şekilde, bugün öncesinde tecil talebinde bulunulmuş ve talep kabul edilerek tecil edilmiş kamu alacaklarına dönük tecilin ihlal edilmiş olması ancak, yeni talepler üzerine yeniden tecil yapılması -tecilin geçerli sayılması- halinde, bugüne kadar eski tecil faizi oranı olan yüzde 15, bugünden itibaren ödenmesi gereken taksit tutarlarına ise yüzde 24 tecil faizi geçerli olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön