28 / 04 / 2024

Devletin 200.000 TL'lik hibe desteği için son başvuru tarihi yaklaşıyor! Hibe desteği ile kendi işinizi kurabilirsiniz

Devletin 200.000 TL'lik hibe desteği için son başvuru tarihi yaklaşıyor! Hibe desteği ile kendi işinizi kurabilirsiniz

Devletten gelen 200.000 TL'lik hibe ile hayallerinizdeki işi kurma şansı! İŞKUR bu mükemmel destekle girişimcileri bekliyor. Fırsat kapınızda iken başvuru şartlarını inceleyin ve iş dünyasına ilk adımınızı atabilirsiniz. İŞKUR tarafından sunulan hibe desteği belirli kişilere verilecektir.



Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 18 yaş üstü girişimci adaylarına muhteşem bir imkan sunmaktadır. 200.000 TL'lik hibe desteği belirli kişilerin kendi işini kurmasına yardımcı oluyor. Bu özel program, kendi işini kurma hayalindeki bireyleri maddi anlamda destekleyerek girişimciliği desteklemeyi hedefliyor. Ancak bu fırsattan yararlanabilmek için başvuru tarihlerine özellikle dikkat etmek gerekiyor.

Kimler başvurabilir?

İŞKUR, engelli bireylerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmeleri için bir hibe destek programı oluşturmuştur. 2023 yılında bu hibenin miktarı yükseltilmiştir fakat başvuruların belirtilen zaman aralığında gerçekleştirilmesi zorunludur. Online başvurular, e-Devlet platformu üzerinden kabul edilmekte olup son başvuru için bugün saat 23.59'a kadar süre vardır.

Eski hükümlüler başvurularını bitirdikten sonra yerel Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri'ne, Adalet Bakanlığı'na bağlı olan birimler aracılığıyla projelerini iletmelidirler. Bu teşvik programı altında engelli vatandaşlar en fazla 150.000 TL, eski mahkumlar ise maksimum 200.000 TL hibe yardımı alabilirler.

Devletin 200.000 TL lik hibe desteği için son başvuru tarihi yaklaşıyor! Hibe desteği ile kendi işinizi kurabilirsiniz

Hibe desteği için başvuru şartları nedir?

Hibe alabilmek için belirli şartlara uymak zorunludur. Bu şartlar arasında şunlar bulunmaktadır:

  • İŞKUR’a kayıtlı olma,
  • 18 yaş ve üstü bireyler için başvurulabilir,
  • En az %40 engelli durumunun tıbbi raporlarla belgelenmesi,
  • Herhangi bir emekli aylığı alınmıyor olması,
  • Girişimci Yetiştirme Programından alınan sertifika,
  • Şu an faaliyet gösteren herhangi bir işletmenizin olmaması,
  • İşin yürütüleceği ülkede yaşama zorunluluğu,
  • Gerekli mesleki nitelikler, izinler ve sertifikaların bulunması,
  • Vekil olarak atanmamış olma,
  • Herhangi bir yasal süreçle karşı karşıya olmama,
  • Sığır ve koyun projelerinde ilgili hayvancılık sertifikası, arıcılık projeleri için arı yetiştiriciliği belgesine ihtiyaç duyulması.

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 

Tarım ve Orman Bakanlığı bu ay hibeyi 98 milyar olarak verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön