10 / 05 / 2024

Devletten 150 bin TL hibe! Bakan müjdeyi verdi

Devletten 150 bin TL hibe! Bakan müjdeyi verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı önemli açıklama ile engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için sunulan hibe desteği detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Işıkhan’ın açıklaması ilgili kişilere belirli miktarda hibeyi içeriyor.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son günlerde önemli bir müjdeyi sosyal medya aracılığıyla duyurarak, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik hibe desteği sağlanacağını bildirdi.  Bakan Işıkhan, "Kendi işini kurmak isteyen engelli girişimci adaylarına 150 bin TL'ye kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına ise 110 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlamaktayız" dedi.

Bakan Işıkhan’dan açıklama

Bakan Işıkhan konu ile ilgili şunları söyledi:"Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın hayallerini gerçeğe dönüştürmek için kararlı bir şekilde İŞKUR aracılığıyla çalışıyoruz. Kendi işini kurmayı hedefleyen engelli girişimcilerimize 150 bin TL'ye kadar eski hükümlü girişimcilerimize ise 110 bin TL'ye kadar hibe desteği sunuyoruz. Başvurular http://iskur.gov.tr adresindeki Duyurular kısmından alınacaktır.”

Başvuru süreci ve detayları 

Vatandaşlar, hibe desteği ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve başvuruda bulunmak amacıyla 15 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruların kabul edileceği resmi İŞKUR web sitesini ziyaret edebilirler. Başvurularını yapmadan önce, adaylar İŞKUR'un "Duyurular" bölümünden başvuru rehberine erişerek gerekli şartları ve başvuru sürecini öğrenebilirler.

 Devletten 150 bin TL hibe! Bakan müjdeyi verdi

Hibe desteği kimleri kapsıyor?

Bakan Işıkhan, sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirdiği duyuruyla, engelli bireyler ve eski hükümlü vatandaşlar için sunulan hibe desteği hakkında kapsamlı bilgiler paylaştı. İŞKUR aracılığıyla temin edilen bu destek, vatandaşların hayallerini gerçeğe dönüştürme amacını güdüyor.

Engellilere yönelik çalışmalar yapan tüm sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları, projelerini hazırlayarak 15 Aralık 2023 tarihine kadar mesai saatleri sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla ulaştırabilirler. Aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler, projelerini 15 Aralık 2023 tarihine kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine sunmak için Adalet Bakanlığı'nın ilgili birimlerini aracı olarak kullanmalıdır.

2023 depremzede kredi ve hibe desteği başvurusu! Depremzede hibe ve kredi şartları neler? 

Yerinde dönüşümde flaş gelişme! Bakan Özhaseki kredi ve hibe miktarının artırıldığını açıkladı!

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön